Logo Limburg
Ontwerpwijzigingsplan ‘Verdiepte ligging Vaesrade’ en plan-MER, Limburg

Algemeen

Gedeputeerde Staten van Limburg maken, gelet op het bepaalde in artikel 3.9a van de Wet ruimtelijke ordening, bekend dat vanaf donderdag 17 oktober 2013 tot en met woensdag 27 november 2013 voor een ieder ter inzage ligt het ontwerp wijzigingsplan ‘Verdiepte ligging Vaesrade’.

Ingevolge het bepaalde in artikel 7.2a van de Wet milieubeheer is ten behoeve van het ontwerp wijzigingsplan tevens een plan-MER inclusief passende beoordeling opgesteld.

Het (ontwerp) wijzigingsplan heeft tot doel om ter hoogte van de Rozenstraat te Vaesrade een verdiepte ligging van de Buitenring Parkstad Limburg (BPL) juridische planologisch mogelijk te maken. Deze verdiepte ligging van de BPL beoogt vooral een verbetering van de leefbaarheid voor de inwoners van Vaesrade te bewerkstellingen. De wijzigingsbevoegdheid is gebaseerd op artikel 23.2 van het inpassingsplan 'Buitenring Parkstad Limburg 2012'.

Bij uitspraak van 4 september 2013 (201207642/11) heeft de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State de eerder door de Afdeling bestuursrechtspraak ten aanzien van dit plandeel uitgesproken schorsing opgeheven. Hierdoor zijn Gedeputeerde Staten thans bevoegd om van bovengenoemde wijzigingsbevoegdheid gebruik te maken.

Inzage en indienen zienswijzen

Het ontwerp wijzigingsplan 'Verdiepte ligging Vaesrade', het plan-MER en overige bijbehorende stukken liggen vanaf 17 oktober 2013 tot en met 27 november 2013 voor een ieder ter inzage in:

  • de bibliotheek van het Gouvernement, Limburglaan 10, Maastricht op werkdagen van08.30-12.00 uur en van 13.00-16.30 uur, en

  • de gemeentehuizen te Nuth, Heerlen en Schinnen op de aldaar gebruikelijke plaats en tijden.

Alle stukken zijn ook digitaal te raadplegen via www.buitenring.nl en www.ruimtelijkeplannen.nl.

Inloopavond

Op woensdag 6 november 2013 vindt van 17.30 uur tot 20.30 uur een inloopavond plaats in de bouwkeet in Nuth (terrein Katoen Natie (voorheen Vos Logistic Services), Industriestraat 2a, Nuth). Tijdens deze inloopavond kunt u informatie inwinnen over het plan. Medewerkers van het project zijn dan aanwezig om uw vragen te beantwoorden.

Zienswijze indienen

Gedurende de termijn van terinzagelegging kan een ieder zowel mondeling als (bij voorkeur) schriftelijk zienswijzen naar voren brengen tegen het ontwerp wijzigingsplan en het planMER. Voor het indienen van een mondelinge zienswijze kunt u contact opnemen met de heer M. Jansen Schoonhoven (tel. 043-389 7625).

Schriftelijke zienswijzen moeten worden gericht aan:

College van Gedeputeerde Staten van Limburg,

t.a.v. mr. M. Jansen Schoonhoven

inzake: Zienswijze ontwerp wijzigingsplan Verdiepte ligging Vaesrade

Postbus 5700

6202 MA MAASTRICHT

Nadere informatie

Voor nadere informatie over het ontwerp wijzigingsplan kunt u tijdens kantooruren contact opnemen met dhr. M. Jansen Schoonhoven (tel. 043-389 7625, m.jansenschoonhoven@prvlimburg.nl).

Naar boven