Regeling van de directeur-generaal Jeugd en Sanctietoepassing van het ministerie van Veiligheid en Justitie van 8 oktober 2013, nr. 431433, houdende wijziging van de Organisatieregeling Justis in verband met aanpassing van de naamgeving.

De directeur-generaal Jeugd en Sanctietoepassing van het ministerie van Veiligheid en Justitie,

Gelet op artikel 3, tweede lid van het Coördinatiebesluit organisatie en bedrijfsvoering rijksdienst 2011;

Besluit:

ARTIKEL I

De Organisatieregeling Justis wordt gewijzigd als volgt:

A

Artikel 1 komt te luiden:

Artikel 1

De Justitiële uitvoeringsdienst toetsing, integriteit en screening (Dienst Justis) heeft een hoofdstructuur bestaande uit de volgende sectoren:

  • a. de sector Productie;

  • b. de sector Bedrijfsvoering en Uitvoeringsbeleid.

B

Artikel 3, eerste lid onderdeel b komt te luiden:

het verlenen, verlengen en intrekken van een vergunning tot het in stand houden van een beveiligingsorganisatie of een recherchebureau, alsmede het verlenen, verlengen en intrekken van een toestemming tot leidinggeven aan een beveiligingsorganisatie of een recherchebureau, alsmede het opleggen en innen van een bestuurlijke boete als bedoeld in de Wet particuliere beveiligingsorganisaties en recherchebureaus;

C

Artikel 15 eerste volzin komt te luiden:

Dit besluit wordt aangehaald als: Organisatieregeling Dienst Justis.

ARTIKEL II

Deze regeling treedt in werking met ingang van de dag na datum van uitgifte van de Staatscourant waarin zij wordt geplaatst en werkt terug tot 1 januari 2013.

Deze regeling zal met toelichting in de Staatscourant worden geplaatst.

De directeur-generaal Jeugd en Sanctietoepassing van het Ministerie van Veiligheid en Justitie, namens deze: de algemeen directeur Dienst Justis, C.A.J.F. Verheij.

TOELICHTING

In de Organisatieregeling Justis is abusievelijk gesproken over Justis; dit moet zijn Dienst Justis. De regeling is dienovereenkomstig aangepast.

In de taak van de afdeling Verlening en Toetsing, opgenomen in artikel 3, is bij onderdeel b het woord innen toegevoegd.

De directeur-generaal Jeugd en Sanctietoepassing van het Ministerie van Veiligheid en Justitie, namens deze: de algemeen directeur Dienst Justis, C.A.J.F. Verheij.

Naar boven