Logo Katwijk
Ongewijzigd vastgesteld bestemmingsplan Rijnsoever Noord Urban Villa, Katwijk

Op 10 oktober 2013 heeft de gemeenteraad van Katwijk het bestemmingsplan Rijnsoever Noord Urban Villa ongewijzigd vastgesteld.

Het vastgestelde bestemmingsplan Rijnsoever Noord Urban Villa van de gemeente Katwijk, met identificatiecode NL.IMRO.0537.bpKATronoordvilla-va01, ligt met ingang van 18 oktober tot en met 28 november 2013 ter inzage.

Plangebied

Het plangebied van het bestemmingsplan betreft een deel van fase 2c van Rijnsoever Noord te Katwijk.

Het plangebied van het bestemmingsplan Rijnsoever Noord Urban Villa wordt aan de noordzijde begrensd door Van der Waalstraat in de wijk Rijnsoever Noord. Het plangebied wordt aan de zuidzijde en westzijde door de Van der Meerhof begrensd. Aan de oostzijde is de grens een watergang.

Het bestemmingsplan Rijnsoever Noord Urban Villa is opgesteld om de bouw van het appartementengebouw Urban Villa mogelijk te maken op het terrein van de wijk Rijnsoever Noord te Katwijk. Voor dit bouwplan ligt een onherroepelijk uitwerkingsplan, maar door veranderende economische omstandigheden is het bouwplan gewijzigd en past het niet meer binnen de regels van het uitwerkingsplan en ook niet binnen de uitwerkingsregels van het moederplan Rijnsoever Noord. De belangrijkste aanleiding voor het maken van een nieuw bestemmingsplan voor Rijnsoever Noord Urban Villa is dat het bouwplan zodanig is gewijzigd dat dit niet binnen de uitwerkingsregels past van het bestemmingsplan Rijnsoever Noord.

Ter inzage

Het bestemmingsplan kan worden geraadpleegd op:

http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/roo/bestemmingsplannen?planidn=NL.IMRO.0537.bpKATronurbanvilla-va01

De bronbestanden van het ontwerpbestemmingsplan zijn beschikbaar gesteld op: http://ruimtelijkeplannen.katwijk.nl/roktw/

Het bestemmingsplan ligt ook ter inzage op het gemeentehuis, Koningin Julianalaan 3 te Katwijk.

Beroep

Tegen het besluit van de raad kan gedurende 19 oktober t/m 29 november 2013 beroep worden ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag, door:

  • Belanghebbenden die tijdig hun zienswijzen tegen het ontwerpbestemmingsplan bij de raad kenbaar hebben gemaakt.

  • Belanghebbenden aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten geen zienswijze tegen het ontwerpbestemmingsplan bij de raad kenbaar te hebben gemaakt.

  • Tegen de aangebrachte wijzigingen kunnen belanghebbenden beroep instellen.

Het indienen van een beroepschrift schorst niet de werking van het besluit waartegen het is gericht. In geval van spoedeisend belang kunt u een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State (Postbus 20019, 2500 EA Den Haag). Het besluit treedt niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.

Digitaal indienen is ook mogelijk.

Naar boven