Logo Veenendaal
Ontwerp bestemmingsplan Gelders Benedeneind-Veenderij-zuid, Veenendaal

Voor het gebied Gelders Benedeneind-Veenderij-zuid te Veenendaal is een ontwerpbestemmingsplan opgesteld. Dit plan ligt met ingang van 17 oktober 2013 ter inzage.

Begrenzing Plangebied

Het ontwerp voorziet in een actuele juridisch-planologische regeling voor het bestaande lint aan het Gelders Benedeneind en de Meentdijk. Het noordelijk deel van het plangebied bestaat uit het zuidelijk deel van de te ontwikkelen woonbuurt Veenderij (Veenendaal-oost).

Het plangebied wordt in het westen begrensd door de Rondweg oost. De zuidelijke grens wordt bepaald door de Grift. In het oosten ligt de grens bij de Dragonderweg. De noordelijke grens ligt in Veenendaal oost (het zuidelijk deel van de Veenderij).

Inhoud bestemmingsplan

Het ontwerpbestemmingsplan voorziet in een juridisch-planologische regeling voor het bouwen en gebruik van de woningen aan het (Gelders) Benedeneind en de Meentdijk. Daarnaast voorziet het plan in een regeling voor de begrenzing tussen de bestaande woningen aan het Gelders Benedeneind en de nieuw te bouwen woningen in het zuidelijk deel van de te ontwikkelen woonbuurt Veenderij (Veendaal-oost).

Ter inzage

Het plan met bijlagen liggen met ingang van donderdag 17 oktober 2013 gedurende 6 weken (dus tot en met 27 november 2013) ter inzage in het gemeentehuis bij het Omgevingsloket, Raadhuisplein 1 te Veenendaal. Deze balie is geopend van maandag tot en met vrijdag van 8.30 tot 13.00 uur. Op donderdagen is de balie ook ’s middags geopend van 13.00 tot 17.00 uur.

Website

Op de website www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/roo/bestemmingsplannen?planidn=NL.IMRO.0345.BPVeenderijzuid-ow02 kunt u het ontwerpbestemmingsplan en de daarop betrekking hebbende stukken inzien. Deze publicatie kunt u ook terugvinden op de website van de gemeente www.veenendaal.nl > actueel > openbare bekendmakingen > openbare bekendmakingen > oktober 2013 > ontwerp bestemmingsplan Gelders Benedeneind-Veenderij-zuid.

Reageren

Tot en met 27 november 2013 kan een ieder zijn of haar zienswijzen ten aanzien van het ontwerpbestemmingsplan bij voorkeur schriftelijk, maar ook mondeling indienen.

Schriftelijk

Uw schriftelijke zienswijze kunt u sturen naar de raad van de gemeente Veenendaal, postbus 1100, 3900 BC Veenendaal.

Mondeling

Voor het mondeling indienen van uw zienswijze kunt u een afspraak maken met Astrid Swart van de afdeling Beleid en Ontwikkeling, telefoonnummer (0318)538 674 (bij geen gehoor 538 343).

Meer informatie

Als u nog vragen heeft over het indienen van zienswijzen, het plan of het ontwerpbesluit kunt u eveneens contact opnemen met Astrid Swart van de afdeling Beleid en Ontwikkeling via bovengenoemd telefoonnummer.

Naar boven