Logo Uithoorn
Ontwerpbestemmingsplan Aanpassing afrit fietsbrug Randweg, Uithoorn

Burgemeester en wethouders van Uithoorn maken bekend dat het ontwerpbestemmingsplan Aanpassing afrit fietsbrug Randweg met identificatiecode NL.IMRO.0451.BPfietsbrugNDW-OW01 met ingang van 18 oktober 2013 gedurende zes weken ter inzage liggen.

Toelichting

Op 30 mei 2013 heeft de raad een motie aangenomen om het verkeersbesluit openstelling Randweg direct uit te voeren. Ter uitvoering van deze motie is de Randweg per 7 juni 2013 opengesteld voor alle verkeer. Daarbij is onderaan de afrit op de Randweg een kleine wegversmalling aangebracht als tijdelijke maatregel op korte termijn. De wegversmalling heeft een beperkt afremmend effect op de snelheid van autoverkeer. In dezelfde motie heeft de raad aangegeven om te zoeken naar een doelmatige en sobere definitieve voorziening om de verkeersveiligheid voor fietsers te waarborgen.

Nu de Randweg is opengesteld voor gemotoriseerd verkeer is het noodzakelijk tot een infrastructurele aanpassing te komen om de verkeersveiligheid van fietsers te borgen. Door de afrit van de fietsbrug verder op de Randweg te laten aansluiten, worden twee belangrijke problemen opgelost:

  • de afrit wordt minder steil waardoor de fietsers met een lagere snelheid de Randweg naderen;

  • doordat de aansluiting verder van de fietsbrug afligt, wordt het zicht op het verkeer aanzienlijk verbeterd omdat de fietser niet meer tegen het talud en de oplegconstructie van de fietsbrug aankijkt.

Omdat de afrit van de fietsbrug te kunnen verleggen, moet het bestemmingsplan Legmeer-West worden aangepast. Op de locatie waar de afrit wordt gelegd, geldt nu een bestemming ‘Bagger- en gronddepot’. Deze bestemming moet worden gewijzigd naar de bestemming ‘verkeer’. In het ontwerpbestemmingsplan “Aanpassing afrit fietsbrug Randweg” is deze aanpassing opgenomen.

Ter inzage

Het ontwerpbestemmingsplan Aanpassing afrit fietsbrug Randweg ligt vanaf vrijdag 18 oktober 2013 tot en met donderdag 18 november 2013 ter inzage. Het ontwerpbestemmingsplan is digitaal te raadplegen op http://www.ruimtelijkeplannen.nl.

Daarnaast ligt het ontwerpbestemmingsplan ter inzage in het gemeentelijk informatiecentrum in de hal van het gemeentehuis gedurende de openingstijden van het gemeentehuis, in de openbare bibliotheek, Alfons Ariënslaan 1 te Uithoorn, gedurende de openingstijden van de bibliotheek en in het dorpshuis De Quakel, gedurende de openingstijden van het dorpshuis.

Indienen zienswijze

Gedurende bovengenoemde termijn van zes weken kan een ieder zijn of haar zienswijze over het ontwerpbestemmingsplan kenbaar maken aan de gemeenteraad van de gemeente Uithoorn, postbus 8, 1420 AA Uithoorn. De gemeenteraad zal met inachtneming van eventuele zienswijzen, een beslissing nemen over de vaststelling van het bestemmingsplan.

Uithoorn, 16 oktober 2013

Naar boven