Logo Assen
Bekendmaking beheersverordening Assen Oud Zuid, Assen

Inleiding

Burgemeester en wethouders van de gemeente Assen maken ingevolge artikel 3.38 van de Wet ruimtelijke ordening (Wro) bekend dat de gemeenteraad in haar vergadering van 3 oktober 2013 de beheersverordening Assen Oud Zuid met bijbehorend identificatienummer NL.IMRO.0106.00BHV20123C-C001gewijzigd heeft vastgesteld.

Wat is een beheersverordening

In een beheersverordening wordt het beheer van dat gebied in overeenstemming met het bestaande feitelijke of planologisch toelaatbare gebruik geregeld. Onderhavige beheersverordening maakt geen nieuwe ruimtelijke ontwikkelingen mogelijk die planologisch nog niet waren toegestaan.

Inhoud en begrenzing

Het plangebied van de beheersverordening “Assen Oud Zuid” wordt begrensd door een deel van de Beilerstraat, de Wilhelminastraat en het Oosterhoutje in het noorden, de Overcingellaan in het oosten, de Port-Natalweg in het zuiden en de Beilerstraat in het westen.

De gronden in het oosten van het plangebied zijn niet in zijn geheel overgenomen uit het vigerende plan. Dit heeft te maken met het feit dat deze gronden onderdeel uitmaken van de Florijn-As en hier zullen binnen de werkingsperiode van de beheersverordening (10 jaar) ontwikkelingen plaatsvinden. Deze ontwikkelingen worden door een specifiek bestemmingsplan mogelijk gemaakt.

Daarnaast is gekozen voor een logische begrenzing van het plangebied door ook enkele percelen die niet in het vigerende bestemmingsplan Assen Oud Zuid liggen op te nemen in deze beheersverordening. Hierdoor vormen de wegen de grens van het gebied.

Ambtshalve aanpassing

De regels van de bestemming ‘Wonen’ zijn herschreven, zodanig dat deze beter leesbaar zijn geworden. Deze aanpassing is enkel van praktische aard, en heeft geen consequenties voor een inhoudelijke toepassing van de bestemmingsregels ‘Wonen’.

Bekendmaking en inwerkingtreding

De bekendmaking van het vaststellingsbesluit vindt plaats door middel van een kennisgeving in het gemeentelijke huis-aan-huisblad, de gemeentelijke website en in de Staatscourant.

U kunt de beheersverordening raadplegen op www.ruimtelijkeplannen.nl en via een link op www.assen.nl .

De verordening treedt in werking met ingang van de dag na die van bekendmaking.

Tegen de vaststelling van de beheersverordening staat geen rechtsmiddel open (geen beroep bij de Raad van State).

Assen, 3 oktober 2013

Burgemeester en wethouders van voornoemd, burgemeester

secretaris

Naar boven