Logo Werkendam
Ontwerpbestemmingsplan Buitenkade 13 te Hank, Werkendam

Burgemeester en wethouders maken ingevolge artikel 3.8 Wet ruimtelijke ordening bekend dat vanaf vrijdag 18 oktober 2013 ter inzage ligt:

  • het ontwerpbestemmingsplan Buitenkade 13 te Hank

Het plan heeft betrekking op het wijzigen van het gebruik van het voormalige kerkgebouw op het perceel Buitenkade 13 te Hank in een woning.

Het ontwerpbestemmingsplan (NL.IMRO.0870.04BP1071BgBuitk13-ON01) ligt vanaf vrijdag 18 oktober 2013 tot en met 28 november 2013 gedurende 6 weken voor iedereen ter inzage bij het servicecentrum op het gemeentehuis van Werkendam. De stukken zijn ook in te zien via www.werkendam.nl en op www.ruimtelijkeplannen.nl.

Gedurende de termijn van terinzagelegging heeft iedereen de mogelijkheid schriftelijk zienswijzen kenbaar te maken bij de gemeenteraad van Werkendam, Postbus 16, 4250 DA Werkendam.

Ook heeft u de mogelijkheid mondeling uw zienswijze binnen deze termijn kenbaar te maken. Voor het maken van een afspraak daarvoor kunt u contact opnemen met Anja Boterblom van de unit Ruimte via telefoonnummer 0183-507345 of per e-mail anja.boterblom@werkendam.nl.

Anterieure overeenkomst in het kader van het bestemmingsplan Buitenkade 13 te Hank

Burgemeester en wethouders geven op grond van artikel 6.24 Wet ruimtelijke ordening kennis dat de gemeente Werkendam met de initiatiefnemer van het plan voor de functiewijziging van het pand Buitenkade 13 te Hank van kerkgebouw naar woning een anterieure overeenkomst heeft gesloten.

Ontwerp geurverordening voor vaststelling hogere geurnorm op pand Buitenkade 13 te Hank

Vanwege de ligging van het pand Buitenkade 13 te Hank binnen de invloedssfeer van de veehouderij op het perceel Buitendijk 140a, is in beeld gebracht hoeveel de geurbelasting bedraagt ten gevolge van de veehouderij.

De geurbelasting ter plaatse van het pand bedraagt maximaal 9,4 oue/m3, terwijl de norm voor woningen in het buitengebied 8 oue/m3 bedraagt. Deze norm kan worden verhoogd tot maximaal 20 oue/m3. Er is een geurverordening in voorbereiding om voor het pand Buitenkade 13 te Hank een geurnorm vast te stellen tot de maximale belasting van 9,4 oue/m3. Het woon- en leefklimaat is ondanks de overschrijding zonder meer acceptabel te noemen. Het is een zeer beperkte overschrijding die een beperkte toename betekent van het hinderpercentage. De verhoging levert bovendien geen belemmeringen op voor de veehouderij.

Gedurende de termijn van terinzagelegging van het ontwerpbestemmingsplan, heeft u eveneens de mogelijkheid uw zienswijze kenbaar te maken over de ontwerpgeurverordening en de visie die hieraan ten grondslag ligt, bij de gemeenteraad, Postbus 16, 4250 DA Werkendam.

De stukken kunt u raadplegen bij het servicecentrum van het gemeentehuis of via www.werkendam.nl.

Naar boven