Logo Rotterdam
Kennisgeving bestemmingsplan Nieuwe Dorp Heijplaat, Rotterdam

Burgemeester en wethouders van Rotterdam maken bekend dat de gemeenteraad bij besluit van 3 oktober het bestemmingsplan ‘Nieuwe Dorp Heijplaat’ heeft vastgesteld. Het bestemmingsplan is gewijzigd vastgesteld ten opzichte van het ontwerp dat ter inzage heeft gelegen.

Het ontwerpbestemmingsplan heeft betrekking op het gebied het Nieuwe Dorp te Heijplaat. Het plangebied wordt globaal begrensd door de Heijsekade aan de noordkant, Directeur de Gelderstraat aan de oostkant en de Eemhavenweg aan de zuid- en westkant. Met het bestemmingsplan wordt beoogd het (planologisch) mogelijk te maken dat woningen met een slechte bouw- en woontechnische kwaliteit, gelegen in het naoorlogse gedeelte (het Nieuwe Dorp) van Heijplaat, worden vervangen door nieuwbouw.

Het raadsbesluit en het vastgestelde bestemmingsplan met bijbehorende stukken liggen met ingang van 18 oktober 2013 tot en met 29 november 2013 ter inzage bij:

  • Stadswinkel Centrum, Stadhuis Coolsingel 40 (zijde Doelwater, tegenover hoofdbureau politie).

  • de stadswinkel Charlois, Boerhaavestraat 11.

Het raadsbesluit en het bestemmingsplan met bijbehorende stukken kunnen tevens worden ingezien via de gemeentelijke website http://www.rotterdam.nl/bestemmingsplannen en via www.ruimtelijkeplannen.nl.

Tegen het vaststellingsbesluit kan van 19 oktober 2013 tot en met 29 november 2013 beroep worden ingesteld door:

  • belanghebbenden die tijdig hun zienswijze over het ontwerp naar voren hebben gebracht;

  • belanghebbenden die kunnen aantonen daartoe redelijkerwijs niet in staat te zijn geweest;

  • belanghebbenden die bezwaren hebben tegen wijzigingen die bij de vaststelling van het bestemmingsplan zijn aangebracht.

Het beroep moet schriftelijk worden ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage. Indien beroep wordt ingesteld kan tevens een verzoek om voorlopige voorziening worden ingediend bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Voor zowel het beroepschrift als het verzoekschrift is griffierecht verschuldigd. Het bestemmingsplan treedt in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt, tenzij binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend. Het besluit treedt dan niet in werking alvorens op het verzoek is beslist.

Op dit besluit is de Crisis- en herstelwet van toepassing. Dit betekent dat u in het beroepschrift moet aangeven welke beroepsgronden u aanvoert tegen het besluit. Na afloop van de termijn van zes weken kunnen geen nieuwe beroepsgronden meer worden aangevoerd. Vermeld in het beroepschrift dat de Crisis- en herstelwet van toepassing is.

Rotterdam, 16 oktober 2013

Burgemeester en wethouders voornoemd, namens dezen: R. Voskuilen, clusterdirecteur Stadsontwikkeling

Naar boven