Kennisgeving vergunningaanvraag Windparkontwikkeling Borkum Riffgrund West ll, Rijkswaterstaat Noordzee, Centrum Publieksparticipatie

Rijkswaterstaat Noordzee deelt mede dat in het kader van het Espoo-verdrag over grensoverschrijdende milieueffectrapportage het verzoek is ontvangen van de Duitse overheid tot kennisgeving van de aanvraag van EnergieKontor AG bij het Duits bevoegd gezag van een vergunning (op basis van de Seeanlage Verordnung) voor het ontwikkelen van een windpark in het gebied Borkum Riffgrund in de Duitse Exclusieve Economische Zone (EEZ).

De aanvraag betreft de bouw van 43 windturbines met een totaal vermogen van c.a. 250 MW in een gebied gelegen 52 km ten noorden van het eiland Borkum, 3,7 km onder de hoofdscheepvaartroute German Bight Western Approach en grenzend aan de Nederlandse EEZ. Zie voor de locatie op de kaart: Fläche EK.

De aanvraag gaat vergezeld van een Duitstalig Milieu Effecten Rapport, een Analyse van Risico’s voor de scheepvaart en Engelstalige samenvattingen hiervan.

Nadere informatie is beschikbaar op www.centrumpp.nl

Belanghebbenden kunnen hun opmerkingen en bezwaren inzake de aanvraag kenbaar maken tot 7 maart 2013. Zij dienen dit vergezeld te laten gaan van hun adres. Ook moet het belang van de persoon of organisatie bij deze aanvraag aangegeven worden.

Opmerkingen en bezwaren dienen kenbaar gemaakt te worden aan:

Bundesamt für Seeschiffahrt und Hydrographie

Bernhard Nochtstrasse 78

20359 Hamburg

Bondsrepubliek Duitsland

Telefoon + 49 4031900

Op 19 maart 2013 vanaf 10.00 uur zal op bovengenoemd adres te Hamburg een bijeenkomst georganiseerd worden waarop een toelichting gegeven zal worden op de vergunningaanvraag en de daarop aangedragen commentaren. Indien u hieraan wilt deelnemen kunt u dit tot 8 maart 2013 doorgeven aan de BSH.

Naar boven