Logo Vught
Ontwerpbestemmingsplan Centrum Vught e.o., 1e herziening Centrum West/Centrum Oost, Vught

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Vught maakt in verband met het bepaalde in artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening het volgende bekend.

Voor een gebied dat is begrensd door de Dr. Hillenlaan, secr. Van Rooijstraat, Vliertstraat, Ploegstraat, Heuvel, Marktveld en Ploegveld is een nieuw bestemmingsplan opgesteld. Het bestemmingsplan vervangt gedeeltelijk het bestemmingplan Centrum Vught eo. Voor de deelgebieden Centrumplan West (locatie voormalig gemeentekantoor) en Centrumplan Oost (huidige Marktveldpassage) is een planherziening noodzakelijk.

De ontwikkeling van deelgebied Centrumplan West verkeert in de fase van uitvoering van het bouwplan. Het bouwplan wijkt op onderdelen af van de geldende bouwregels. Bouwplan en bouwregels worden in de herziening van het bestemmingsplan met elkaar in overeenstemming gebracht.

De ontwikkeling van deelgebied Centrumplan Oost verkeert nog in de fase van een masterplan. Het nieuwe masterplan past op – beperkte – onderdelen niet in het geldend bestemmingsplan. Voor de voortgang van de ontwikkeling van Centrumplan Oost en de uitvoering van het masteplan, is een planherziening vereist.

Het college van burgemeester en wethouders heeft het bestemmingsplan voor wettelijk vooroverleg toegezonden aan de Directie Ruimtelijke Ordening en Handhaving en aan de rijksdiensten en instellingen die belangen in het plangebied hebben.

Documenten ter inzage

Vanaf 17 oktober tot en met 27 november 2013 ligt in het gemeentelijk informatiecentrum (Secretaris van Rooijstraat 1 in Vught, van 9.00 tot 12.30 uur) voor iedereen ter inzage: het ontwerp bestemmingsplan Centrum Vught e.o., 1e herziening Centrum West/Centrum Oost.

Het bestemmingsplan bestaat uit een toelichting, regels, een verbeelding (plankaart) en de volgende bijlagen:

  • Akoestisch onderzoek;

  • Historisch bodemonderzoek;

  • Sectorale aspecten o.a. bestaande uit een waterparagraaf, lucht, externe veiligheid en onderzoek naar flora en fauna;

  • Bureauonderzoek archeologie.

Dit bestemmingsplan is ook in te zien via de website van de gemeente Vught (www.vught.nl ) of via www.ruimtelijkeplannen.nl.

Schriftelijke en mondelinge zienswijzen.

Tijdens de termijn dat het bestemmingsplan en de bijbehorende stukken ter inzage liggen, kan iedereen schriftelijk dan wel mondeling zijn zienswijze (voorheen: bezwaar) kenbaar maken bij de raad van de gemeente Vught.

Voor het inbrengen van een mondelinge zienswijze, of voor het inzien van het bestemmingsplan buiten de genoemde openingstijden, kunt u een afspraak maken met de heer P.M. van der Elst, tel. (073) 658 07 39. Uw schriftelijke zienswijze kunt u sturen aan de gemeenteraad van Vught, via de afdeling Ontwikkeling, t.a.v. de heer P.M. van der Elst, postbus 10.100, 5260 GA Vught.

Naar boven