Logo Maassluis
Ontwerpbestemmingsplan ‘Gemaal de Zaayer’, Maassluis

Burgemeester en wethouders van Maassluis maken ingevolge het bepaalde in artikel 3.8, lid 1, van de Wet ruimtelijke ordening juncto afdeling 3:4 van de Algemene wet bestuursrecht bekend dat met ingang van 18 oktober 2013 gedurende een periode van zes weken het ontwerpbestemmingsplan “Gemaal de Zaayer” in het publiekscentrum in de hal van het stadhuis voor een ieder ter inzage ligt.

Het plangebied wordt globaal begrensd door de Vlaardingsedijk, bedrijventerrein De Dijk, de Nieuwe Waterweg en de bedrijfsgronden De Kade. In het plangebied bevinden zich o.a. het gemaalgebouw de Zaayer, drie voormalige dienstwoningen en enkele bedrijfsgebouwen. De eigenaar van de grond heeft verzocht de drie voormalige bedrijfswoningen om te zetten naar een woonbestemming, zodat deze op de reguliere woningmarkt kunnen worden aangeboden. Het bestemmingsplan biedt een consoliderende planologische regeling voor reeds bestaande functies en gebruik. Er worden geen bouwplannen door middel van een rechtstreeks bouwrecht mogelijk gemaakt.

Gedurende de termijn van terinzagelegging kan een ieder tegen het ontwerpbestemmingsplan zienswijzen naar voren brengen. Deze dienen bij voorkeur schriftelijk te worden ingediend en te worden gericht aan de gemeenteraad van Maassluis, postbus 55, 3140 AB te MAASSLUIS. Zienswijzen kunnen ook mondeling naar voren worden gebracht. Hiervoor dient tijdig, bij voorkeur uiterlijk een week voor het einde van de terinzagelegging, een telefonische afspraak te worden gemaakt via telefoonnummer 010-5931798.

Het digitale bestemmingsplan is te raadplegen op de landelijke website:

www.ruimtelijkeplannen.nl/?planidn=NL.IMRO.0556.75BPDeZaayer-on01

Daarnaast is het ontwerpbestemmingsplan als pdf-bestand te raadplegen op de website van de gemeente Maassluis: www.Maassluis.nl (zie onder Nieuws, Bekendmakingen, Bestemmingsplannen).

Maassluis, 17 oktober 2013

Naar boven