Logo 's-Hertogenbosch
Bouwen van 50 appartementen in Orthen Links, ’s-Hertogenbosch

Bekendmaking als bedoeld in art. 3: 12 Algemene Wet Bestuursrecht. Toepassing artikel 2.12 lid 1a onder 3 van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht. Crisis- en herstelwet is van toepassing

Aanvraag omgevingsvergunning

Bij het college is een aanvraag om omgevingsvergunning ingediend voor het bouwen van 50 appartementen. Het betreft de locatie Orthen-Links, tussen de Adelheidstraat en het spoor (achter het huidige buurthuis) in 's-Hertogenbosch. Deze locaties zijn kadastraal bekend gemeente ‘s-Hertogenbosch, sectie L, nummer 213.

Het bouwplan ligt in het bestemmingsplan ‘Partieel herzieningsplan Orthen (Van Herpensweide)’. Het bouwplan is strijdig met dit bestemmingsplan maar het is stedenbouwkundig acceptabel.

Met toepassing van artikel 2.12 lid 1a onder 3 van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht kan het college gemotiveerd met een goede ruimtelijke onderbouwing afwijken van het geldende bestemmingsplan.

Op deze aanvraag is de Crisis- en herstelwet van toepassing.

Ter inzage

Op 10 oktober 2013 is positief op de aanvraag beslist. Burgemeester en Wethouders maken bekend dat de omgevingsvergunning, de ruimtelijke onderbouwing “Orthen-Links, fase Nul – 50 appartementen” met IDN: NL.IMRO.0796.0002197-1401 en bijbehorende stukken en de aanvraag omgevingsvergunning, met ingang van 21 oktober 2013 gedurende zes weken voor iedereen ter inzage ligt in het Stadskantoor.

Tevens kunt u deze gegevens via internet raadplegen. Dit is mogelijk via de gemeentelijke website www.s-hertogenbosch.nl en via de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl. Het raadplegen van de site is ook mogelijk in het Stadskantoor.

Beroep

De beschikking treedt na zes weken na de dag van bekendmaking in werking. Indien u het met dit besluit niet eens bent, kunt u binnen zes weken na bekendmaking daarvan beroep instellen. Ik wijs u erop dat ook derde belanghebbenden tegen dit besluit beroep in kunnen stellen.

Het beroepsschrift moet in tweevoud worden ingediend bij de Sector Bestuursrechtspraak van de Rechtbank ’s-Hertogenbosch, Postbus 90125, 5200 MA, ’s-Hertogenbosch. Het indienen van een beroepschrift schorst de werking van het besluit niet.

Tegelijkertijd met of na indiening van een beroepsschrift kan voorlopige voorziening worden gevraagd bij de voorzieningenrechter van de Rechtbank ’s-Hertogenbosch, Postbus 90125, 5200 MA ’s-Hertogenbosch. Wanneer een voorlopige voorziening wordt gevraagd, treedt de beschikking niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.

Algemene informatie Omgevingsloket

Gemeente ’s-Hertogenbosch

Stadskantoor, Wolvenhoek 1, 5211 HH ’s-Hertogenbosch

Tel. (073) 615 57 77 (omgevingsloket)

E-mail: omgevingsloket@s-hertogenbosch.nl

Website: www.s-hertogenbosch.nl

Openingstijden omgevingsloket in het Stadskantoor:

  • maandag t/m vrijdag van 8.30 tot 17.00 uur;

  • dinsdag- en donderdagavond van 18.00 tot 20.00 uur.

's-Hertogenbosch, 18 oktober 2013

Naar boven