Logo Bernisse
Vaststelling bestemmingsplan ‘Capelleweg 2a /Gemeenlandsedijk Zuid 51a’, Bernisse

Het college van B&W van Bernisse maken volgens artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend, dat de gemeenteraad in de vergadering van 17 september 2013 het bestemmingsplan Capelleweg 2a /Gemeenlandsedijk Zuid 51a ' (planID: NL.IMRO.0568.BNSBUICGZ012012-0901) heeft vastgesteld.

Het bestemmingsplan heeft betrekking op de toepassing ‘ruimte voor ruimte- regeling’ waarbij er in het buitengebied van de gemeente Bernisse – aan de Capelleweg 2a en naast 2a te Abbenbroek-, twee nieuwbouwwoningen gerealiseerd worden en de bestaande dienstwoning wordt omgezet naar een burgerwoning. De realisatie kan plaatsvinden omdat elders bebouwing wordt gesloopt.

Bij de vaststelling zijn ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan geen wijzigingen aangebracht.

Het vastgestelde bestemmingsplan en de daarbij behorende stukken zijn in te zien via www.ruimtelijkeplannen.nl en www.gemeentebernisse.nl . Tevens liggen de stukken vanaf 10 oktober 2013 gedurende zes weken tijdens kantooruren ter inzage in het gemeentehuis, Gemeenlandsedijk Noord 26 te Abbenbroek. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de afdeling Ruimte (telefoonnummer 0181-667 200).

Beroep

Tijdens de hiervoor genoemde termijn kunnen de volgende belanghebbenden beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State:

  • belanghebbenden die tijdig een zienswijze naar voren hebben gebracht bij de gemeenteraad van Bernisse;

  • belanghebbenden die kunnen aantonen dat redelijkerwijs niet kan worden verweten dat zij niet tijdig hun zienswijzen op het ontwerpplan naar voren hebben gebracht.

Het beroep dient te worden gericht aan de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan treedt in werking met ingang van de dag na afloop van genoemde beroepstermijn. Het instellen van beroep heeft geen schorsende werking. Degenen die beroep hebben ingesteld, kunnen tevens een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State. Als binnen de hiervoor genoemde beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend, treedt het bestemmingsplan niet in werking voordat op het verzoek is beslist.

Naar boven