Logo Hof van Twente
Hogere grenswaarde Wet geluidhinder Zenkeldamshoek, Hof van Twente

Kennisgeving beschikking

Verzoek hogere grenswaarde Wet geluidhinder

De gemeenteraad herziet het bestemmingsplan bedrijventerrein Zenkeldamshoek, voor het perceel nabij Mossendamsweg 3 en 5 (kadastraal bekend Goor, sectie A, nr.3421). Deze herziening maakt de bouw van 3 woningen mogelijk.

Alle wegen hebben van rechtswege een geluidszone. Nieuwe woningen gelegen binnen de zone van een weg moeten in principe op zodanige afstand worden geprojecteerd dat voldaan wordt aan de voorkeursgrenswaarde die de Wet geluidhinder daaraan stelt.

De kavel is gelegen binnen de zone van de N347. Uit onderzoek is gebleken dat door de N347 een hogere geluidsbelasting dan de voorkeursgrenswaarde zal optreden op de geplande woningen. Burgemeester en wethouders stellen voor deze geplande woningen op grond van art. 83 van de Wet geluidhinder een hogere grenswaarde vast.

Beroep

De verleende beschikking ligt vanaf 10 oktober 2013 gedurende zes weken voor een ieder ter inzage. Tegen deze beschikking kunt u op grond van de Algemene wet bestuursrecht binnen zes weken na de datum van publicatie beroep instellen bij de sector Bestuursrecht van de Rechtbank Almelo, Postbus 323, 7600 AH Almelo. U kunt ook digitaal beroep instellen via http://loket.rechtspraak.nl/bestuursrecht . U hebt hiervoor wel een elektronische handtekening nodig (DigiD).

Naar boven