Logo Hof van Twente
Gewijzigde vaststelling bestemmingsplan ‘Bedrijventerrein Zenkeldamshoek Goor’, Hof van Twente

Burgemeester en wethouders van de gemeente Hof van Twente maken op grond van artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat de gemeenteraad op 24 september 2013 het bestemmingsplan "Bedrijventerrein Zenkeldamshoek Goor" gewijzigd heeft vastgesteld.

Het plan voorziet in de herziening van (gedeelten van) een aantal verouderde bestemmingsplannen. Het doel is de geldende regelingen te actualiseren, te standaardiseren en te digitaliseren. Het betreft hier een zogenaamd conserverend bestemmingsplan.

Dit houdt in dat er geen nieuwe ontwikkelingen in het bestemmingsplan zijn opgenomen.

In hoofdlijnen wordt de geldende bestemming of de huidige situatie bestemd.

Het plangebied is gelegen aan de noordoostzijde van het Goor. Het gebied betreft het bestaande bedrijventerrein bekend als Zenkeldamshoek. Het plangebied wordt globaal omsloten door aan de noordkant de provinciale weg N 347, aan de oostkant door de Mossendamsweg, aan de zuidkant door de woonwijk Heeckeren en aan de westkant door de Zomerweg.

Tegen het ontwerpbestemmingsplan is één zienswijzen ingediend die echter niet heeft geleid tot aanpassing van het plan. Wel zijn een aantal ambtshalve wijzigingen doorgevoerd.

Het bestemmingsplan is derhalve gewijzigd vastgesteld. Alle wijzigingen die ten opzichte van het ontwerp zijn doorgevoerd, staan omschreven in de "Zienswijzennotitie ontwerpbestemmingsplan Bedrijventerrein Zenkeldamshoek Goor".

Het vastgestelde plan ligt met ingang van 10 oktober 2013 gedurende zes weken ter inzage en is in te zien:

De bestanden van het digitale bestemmingsplan zijn te downloaden van: http://hofvantwente.gemgids.nl/gemdesk/imro/plannen/NL.IMRO.1735.GoxZenkeldamshk-/NL.IMRO.1735.GoxZenkeldamshk-VS10 .

Gedurende bovengenoemde inzagetermijn kan bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag beroep worden ingesteld door belanghebbenden:

  • die tijdig hun zienswijzen bij de gemeenteraad naar voren hebben gebracht;

  • aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat zij geen zienswijze bij de gemeenteraad naar voren hebben gebracht;

  • die bedenkingen hebben tegen de wijzigingen die bij de vaststelling van het plan ten opzichte van het ontwerp zijn aangebracht.

Tevens kan degene die beroep heeft ingesteld een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de Voorzitter van genoemde Afdeling.

Het besluit treedt in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt.

Indien binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening bij de Voorzitter is ingediend, treedt het besluit niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.

9 oktober 2013.

Burgemeester en wethouders van Hof van Twente, H.A.M. Nauta-van Moorsel, burgemeester,

G.S. Stam, secretaris.

Naar boven