Vergunning verlening aan de Nuclear Research and consultancy Group V.O.F. te Petten, Ministerie van Economische Zaken

Kennisgeving

Kernenergiewet

Vergunning Nuclear Research and consultancy Group V.O.F. te Petten

De Minister van Economische Zaken deelt mee dat bij besluit van 4 februari 2013 op grond van de artikelen 15, onder a en b, 29 en 34 van de Kernenergie-wet vergunning is verleend aan de Nuclear Research and consultancy Group V.O.F. te Petten (verder: NRG) in verband met wijziging van de Hoge Flux Reactor te Petten (verder: HFR).

De vergunde wijzigingen betreffen:

  • de flexibele inzetbaarheid van de hoeveelheid inerte gassen;

  • de afvoer van bedrijfsafvalwater op het riool;

  • het voorhanden hebben en toepassen van ioniserende straling uitzendende toestellen ten behoeve van beveiligingsdoeleinden;

  • het schrappen van voorschriften in verband met inwerkingtreding van de Regeling buitengebruikstelling en ontmanteling nucleaire inrichtingen;

  • het schrappen van voorschriften in verband met inwerkingtreding van de Regeling beveiliging nucleaire inrichtingen en splijtstoffen.

De HFR is een nucleaire onderzoeksreactor met een thermisch vermogen van 45 MW en is gelegen op de Onderzoekslocatie Petten. De HFR wordt voornamelijk gebruikt voor wetenschappelijk materiaalonderzoek en voor de productie van isotopen voor industriële en medische toepassingen.

NRG is vergunninghouder voor de HFR.

Het besluit is bij brief van 4 februari 2013 aan NRG verzonden.

Procedure

Voor de behandeling van de vergunningaanvraag is ingevolge artikel 17, vierde lid, van de Kernenergiewet hoofdstuk 4, titel 4.1, van de Algemene wet bestuursrecht van toepassing. Dit houdt in dat naar aanleiding van de vergunningaanvraag direct de definitieve vergunning is afgegeven.

Bezwaar

Tegen dit besluit kan degene wiens belang rechtstreeks bij dit besluit is betrokken, binnen 6 weken na de dag van verzending van dit besluit een gemotiveerd bezwaarschrift indienen bij de Minister van Economische Zaken, directie Wetgeving en Juridische Zaken, Postbus 20401, 2500 EK ’s-Gravenhage. De beschikking treedt na afloop van de bezwaartermijn in werking tenzij vóór deze datum een verzoek wordt gedaan tot het treffen van een voorlopige voorziening. Het verzoek tot het treffen van een voorlopige voorziening moet worden gericht aan de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage. Voor de behandeling van een verzoek om voorlopige voorziening is griffierecht verschuldigd.

Nadere informatie

De vergunning en alle hierop betrekking hebbende documenten zijn te downloaden vanaf: www.rijksoverheid.nl/vergunningaanvragen-kernenergiewet.

Naar boven