Logo Amsterdam - Noord
Ontwerpbestemmingsplan Sixhaven, Amsterdam – Noord

Het dagelijks bestuur van stadsdeel Noord maakt, ingevolge de Wet ruimtelijke ordening het volgende bekend:

Het ontwerpbestemmingsplan Sixhaven met bijbehorende stukken ligt met ingang van 16 oktober 2013 gedurende een termijn van zes weken ter inzage op het volgende adres:

  • de balie Vergunningen van stadsdeel Noord, Buikslotermeerplein 2000. Geopend maandag, dinsdag, woensdag en vrijdag van 8.30 tot 15.00 uur en donderdag van 13.00 tot 19.00 uur.

Een digitale versie van het ontwerpbestemmingsplan Sixhaven met bijbehorende stukken staat op www.ruimtelijkeplannen.nl. Het identificatienummer van het ontwerpbestemmingsplan is NL.IMRO.0363.N1114BPSTD-OW03.

Bestemmingsplan

Het plangebied wordt globaal als volgt begrensd: in het noorden door het Noordhollandsch Kanaal en de IJ-tunnel ter hoogte van de Reigerweg; in het oosten door de groenstrook langs de Adelaarsweg, de Meeuwenlaan tot het Pontplein en in het verlengde daarvan een deel van het IJ tot de grens met stadsdeel Centrum; aan de zuidkant door het IJ en in het westen door het IJ, de Buiksloterweg vanaf de pontaanlanding, langs de zuidkant van het veerhaventje tot het Noordhollandsch Kanaal ter hoogte van de Reigerweg. Het plangebied wordt doorsneden door het bestemmingsplangebied Noord/Zuidlijn.

Het nieuwe bestemmingsplan Sixhaven is in hoofdzaak een conserverend bestemmingsplan. Uitgangspunt daarbij is datgene positief te bestemmen wat onherroepelijk is vergund, en voor het overige de bestaande situatie vast te leggen en de ontwikkelingsruimte op te nemen die gewenst is zoals het opnemen van enkele uitbreidingsmogelijkheden. Het bestemmingsplan Sixhaven zal de komende tien jaar het toetsingskader zijn voor het verlenen van omgevingsvergunningen.

Zienswijze

Gedurende bovengenoemde termijn van terinzagelegging kan een ieder zijn zienswijze over het ontwerpbestemmingsplan naar voren brengen bij de deelraad van stadsdeel Noord.

Schriftelijke zienswijzen kunnen worden ingebracht bij de deelraad van stadsdeel Noord, onder vermelding van zienswijze ontwerpbestemmingsplan Sixhaven, ter attentie van mevrouw P. Vrijman, postbus 37608, 1030 BB Amsterdam.

Voor het indienen van mondelinge zienswijzen kan contact worden opgenomen met mevrouw P. Vrijman, telefoonnummer 020 252 9426.

Amsterdam-Noord, 15 oktober 2013

Het dagelijks bestuur van stadsdeel Noord, H.B.P. Elbers, secretaris

R. Post, voorzitter

Naar boven