Logo Oldebroek
Vastgesteld bestemmingsplan en besluit Hogere waarden ‘Buitengebied, Ottenweg 45’, Oldebroek

Burgemeester en wethouders van de gemeente Oldebroek maken, overeenkomstig artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening (Wro) en artikel 3:12 van de Algemene wet bestuursrecht, bekend dat de gemeenteraad op 3 oktober 2013 het bestemmingsplan "Buitengebied, Ottenweg 45" ongewijzigd heeft vastgesteld. Het bestemmingsplan is vastgesteld conform het hierop betrekking hebbende raadsbesluit en de daarbij behorende stukken.

Burgemeester en wethouders van de gemeente Oldebroek maken bekend dat de Hogere waarden voor het bestemmingsplan "Buitengebied, Ottenweg 45" op 30 juli 2013 zijn vastgesteld conform het ontwerpbesluit. Het definitieve Hogere waarden besluit wordt op grond van artikel 145 van de Wet geluidhinder gelijktijdig met het vastgestelde bestemmingsplan ter inzage gelegd.

Doel van het plan

Het bestemmingsplan “Buitengebied, Ottenweg 45” voorziet in het wijzigen van de bedrijfsbestemming in een woonbestemming op het perceel Ottenweg 45. Het plan omvat de sloop van de aanwezige loodsen en enkele bijgebouwen en het verwijderen van de aanwezige bestrating voor de loodsen. Daarvoor in de plaats zullen ter plekke twee vrijstaande woningen worden gerealiseerd.

Op grond van de Wet Geluidhinder mag het wegverkeersgeluid bij de gevels van nieuw te bouwen woningen niet hoger zijn dan 48 decibel. Het geluidsniveau op de gevels van de nieuw te bouwen woningen in het bestemmingsplan Buitengebied, Ottenweg 45 bedraagt echter maximaal 52 decibel. Burgemeester en wethouders hebben in verband daarmee voor de bedoelde woningen een hogere geluidsbelasting toegestaan van maximaal 52 decibel.

Inzagetermijn

De betreffende stukken liggen met ingang van woensdag 16 oktober 2013 gedurende zes weken tot en met 26 november 2013 voor ieder ter inzage:

  • 1. in het gemeentehuis te Oldebroek op werkdagen tussen 9.00 – 12.00 uur en iedere woensdag van 17.00 tot 20.00 uur;

  • 2. in het dorpskantoor in Wezep op werkdagen tussen 13.00 – 16.00 uur en iedere dinsdag van 17.00 – 20.00 uur.

Het bestemmingsplan is digitaal te raadplegen op http://www.ruimtelijkeplannen.nl/?planidn=NL.IMRO.0269.BG122-VG01. De bestanden van het ontwerpbestemmingsplan kunt u digitaal verkrijgen via http://www.ruimtelijkeplannen.nl/index onder “bronhouder” Oldebroek. Op www.oldebroek.nl kan het plan als pdf worden geraadpleegd.

Beroep bestemmingsplan

Gedurende de termijn van de terinzagelegging kan een belanghebbende, die tijdig zijn zienswijze bij de gemeenteraad kenbaar heeft gemaakt, alsmede een belanghebbende, aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat hij niet overeenkomstig artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening juncto afdeling 3:4 van de Algemene wet bestuursrecht zijn zienswijze bij de gemeenteraad naar voren heeft gebracht, beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

Beroep Hogere Waarden

Gedurende de termijn van de terinzagelegging van het bestemmingsplan “Buitengebied, Ottenweg 45” kan een belanghebbende, die tijdig zijn zienswijze bij het college van burgemeester en wethouders kenbaar heeft gemaakt, alsmede een belanghebbende, aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat hij niet overeenkomstig artikel 110c van de Wet geluidhinder juncto afdeling 3:4 van de Algemene wet bestuursrecht zijn zienswijze bij het college van burgemeester en wethouders naar voren heeft gebracht, beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

De besluiten tot vaststelling van het bestemmingsplan en de hoogst toelaatbare geluidsbelastingen treden in werking daags na afloop van de beroepstermijn tenzij binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening bij de voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State wordt ingediend. Het bestemmingsplan treedt dan pas in werking, nadat op het verzoek is beslist.

15 oktober 2013

Het college van de gemeente Oldebroek

Naar boven