Logo Heeze-LeendeHet instellen van een 30 km zone op de Albertlaan (tussen huisnummer 6 en de Peelven te Sterksel) en het terrein van Providentia (Albertlaan 19, Sterksel)

BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN HEEZE-LEENDE

Overwegingen ten aanzien van het besluit

Het gebied bij Providentia aan de Albertlaan te Sterksel wordt door woningbouw uitgebreid.

Het snelheidsregime op de Albertlaan binnen de bebouwde kom is op dit moment 50km/uur. Buiten de bebouwde kom heeft de Albertlaan al de functie erftoegangsweg 60 km zone.

We willen de snelheid binnen de bebouwde kom verlagen van 50 km/uur naar 30km/uur in het belang van de verkeersveiligheid, de leefbaarheid voor de (toekomstige) bewoners en de woonfunctie van het betreffende gebied.

De verlaging van de snelheid en het instellen van een 30 km zone sluit dus aan bij het toekomstige woongebied Providentia en bij het gemeentelijk beleid om in alle woonkernen de erftoegangswegen binnen de bebouwde kom een 30km zone te hanteren.

Op de Albertlaan wordt ter hoogte van de kruising Albertlaan - Providentia een verkeersremmende maatregel (plateau) in de planning opgenomen.

De betreffende wegen zijn/komen in beheer van de gemeente Heeze-Leende. De politie adviseert positief over dit verkeersbesluit.

BESLUIT

gelet op artikel 18 lid 1d Wegenverkeerswet 1994 en artikel 15 lid 1 Wegenverkeerswet 1994, is besloten tot:

  • 1.het instellen van een 30 km zone op de Albertlaan (tussen huisnummer 6 en de Peelven te Sterksel); het terrein van Providentia (Albertlaan 19, Sterksel) en de plaatsing van de borden A0130zb en A0230ze van Bijlage 1 van het RVV 1990. De borden worden geplaatst bij de entrees op de Albertlaan ter hoogte van huisnummer 6 en de Albertlaan ter hoogte van de kruising met de Peelven.

Heeze, 7 oktober 2013

BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN HEEZE-LEENDE, Namens deze, J. van der Heijden

Afdelingshoofd VVH en Beleid

Mededelingen

Bezwaarclausule

Ingevolge artikel 6:7 van de Algemene wet bestuursrecht kunnen belanghebbenden binnen zes weken na de dag van verzending van deze beschikking bezwaar indienen bij het college van burgemeester en wethouders. Een bezwaarschrift schorst de werking van het besluit niet. Het bezwaarschrift moet worden ondertekend en bevat tenminste naam en adres van de indiener, de dagtekening, een omschrijving van het besluit waartegen het bezwaar zich richt en de gronden van het bezwaar.

Na het indienen van een bezwaarschrift kunt u, indien - gelet op de betrokken belangen - onverwijlde spoed dat vereist, een voorlopige voorziening aanvragen bij de voorzieningenrechter van Rechtbank ’s-Hertogenbosch, sector Bestuursrecht, Postbus 90125, 5200 MA ’s-Hertogenbosch.

U kunt ook digitaal het verzoek om voorlopige voorziening indienen bij genoemde rechtbank via http://loket.rechtspraak.nl/bestuursrecht. Daarvoor moet u wel beschikken over een elektronische handtekening (DigiD). Kijk op de genoemde site voor de precieze voorwaarden.

Voor de behandeling van een voorlopige voorziening wordt griffierecht in rekening gebracht.

Naar boven