Logo Leiden
Omgevingsvergunning Darwinweg 1, Leiden

Namens het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Leiden wordt bekend gemaakt dat een omgevingsvergunning Darwinweg 1, NL.IMRO.0546.PB00077-0301, is verleend voor het mogelijk maken van de horecagelegenheid De Stal. Op 24 augustus 2010 heeft het college van B&W een vrijstelling, met toepassing van artikel 19 lid 2 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening (WRO), verleend van het bestemmingsplan Leeuwenhoek-Station 1992 ten behoeve van het mogelijk maken van de horecagelegenheid De Stal. Het ontwerpbesluit en de bijbehorende stukken hebben vanaf maandag 12 april tot en met dinsdag 25 mei 2010 ter inzage gelegen voor het indienen van zienswijzen. Tijdens deze termijn is één zienswijze ingediend. Deze zienswijze heeft er niet toe geleid dat het college een ander standpunt inneemt ten aanzien van het verlenen van de vergunning. Gelet op artikel 1.5b van de Invoeringswet Wabo wordt het vrijstellingsbesluit gezien als een besluit eerste fase omgevingsvergunning Wabo voor de activiteit afwijken van het bestemmingsplan. Deze omgevingsvergunning eerste fase is voorbereid via de uitgebreide voorbereidingsprocedure, waardoor hiertegen rechtstreeks beroep kan worden ingesteld.

Op 28 januari 2013 is namens het college een omgevingsvergunning verleend voor de activiteit bouwen van een bouwwerk ten behoeve van het mogelijk maken van De Stal. Het ontwerpbesluit van deze omgevingsvergunning heeft vanaf 1 oktober tot en met 12 november 2012 ter inzage gelegen voor het indienen van zienswijzen. Tijdens deze termijn zijn er geen zienswijzen ingediend.

Beroep

De besluiten met bijbehorende stukken liggen van donderdag 7 februari tot en met donderdag 21 maart 2013 ter inzage in het atrium van het stadhuis (Stadhuisplein 1) en bij het servicepunt Bouwen en Wonen (Stadsbouwhuis), maandag t/m vrijdag van 8.30-17.00 uur (donderdag tot 20.00 uur) en zaterdag van 9.00-13.00 uur. De digitale versie van de omgevingsvergunning is beschikbaar op www.leiden.nl/ruimtelijkeordening en via www.ruimtelijkeplannen.nl. Tijdens de beroepstermijn kan een beroep worden ingesteld door de volgende personen:

  • belanghebbenden die tijdig een zienswijze hebben ingebracht tegen (een van) de besluiten

  • belanghebbenden aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten geen zienswijze te hebben ingebracht tegen (een van) de besluiten

Een beroepschrift kunt u verzenden naar de Rechtbank ’s Gravenhage, sector Bestuursrecht, postbus 20302, 2500 EH Den Haag. Naast een beroepschrift kan een verzoek om voorlopige voorziening worden ingediend bij de rechtbank. Het besluit treedt in werking op de dag na afloop van de beroepstermijn of wanneer op een eventueel verzoek om voorlopige voorziening is besloten.

Informatie

Nadere informatie kunt u inwinnen bij het servicepunt Bouwen en Wonen, Langegracht 72, Leiden, e-mail: service.bowo@leiden.nl, tel.14 071.

Naar boven