Logo Woerden
Bestemmingsplan Haven Woerden ongewijzigd vastgesteld, Woerden

Verleende omgevingsvergunningen aanlegsteiger en tijdelijk sanitairgebouw.

Ter voldoening aan het bepaalde in artikel 3.8 en 3.32 van de Wet ruimtelijke ordening wordt bekend gemaakt dat met ingang van 10 oktober 2013 gedurende zes weken voor een ieder ter inzage liggen de volgende besluiten:

  • 1. het op 26 september 2013 ongewijzigd vastgestelde bestemmingsplan "Haven" met de planidentificatie "NL.IMRO.0632.haveneo-bVA1" en

  • 2. de hieraan gerelateerde op 7 oktober 2013 verleende omgevingsvergunningen voor:

    • a. het maken van een aanlegsteiger (12 ligplaatsen) aan de Singel, tussen de Rozenbrug en de Prinsenlaan;

    • b. het plaatsen van een sanitairunit aan de Westdam tot uiterlijk 1 oktober 2018.

Coördinatie

Van toepassing is de coördinatieverordening Woerden 2012 en paragraaf 3.6.1 van de Wet ruimtelijke ordening.

Plangebied en doel

Ter plekke van de genoemde voorzieningen en voor ligplaatsen van historische (woon)schepen aan de Emmakade worden aan de geldende bestemmingen Water, Verkeer en Archeologie 2 toegevoegd de aanduidingen voor:

  • steiger voor 12 ligplaatsen: “(ste)”,

  • Overige Sanitaire voorziening Voorlopig: “(O-SV)” en

  • woonschepenligplaats voor ten hoogste 4 schepen: “(wl)”.

De gracht, met daar in de steiger, is een Rijksmonument. De herziening van het bestemmingsplan Binnenstad Woerden 2009 is bedoeld om het nieuwe gebruik toe te staan en vergunningen te verlenen.

Inzien

Het bestemmingsplan (bestaande uit een toelichting, regels en een verbeelding/plankaart), en de vergunningen, met bijbehorende stukken, liggen met ingang van 10 oktober 2013 t/m 20 november 2013 ter inzage in de Koepel in het gemeentehuis, Blekerijlaan 14 te Woerden.

Het bestemmingsplan is te raadplegen via www.ruimtelijkeplannen.nl. De onderzoeksrapporten die ten grondslag liggen aan een bestemmingsplan, worden niet aangeboden aan deze landelijke website. Ook op de website van de gemeente http://www.woerden.nl/bestemmingsplannen is het bestemmingsplan te raadplegen samen met de ontwerpomgevingsvergunningen. De bijbehorende stukken zijn daar aanwezig. Verder zijn alle stukken in te zien in de Koepel van het gemeentehuis, Blekerijlaan 14 te Woerden. Daarnaast zijn de stukken voor de omgevingsvergunningen in het gemeentehuis ook in te zien bij het omgevingsloket (op afspraak).

Beroep, voorlopige voorziening

Belanghebbenden die eerder tijdig hun zienswijze tijdig bij de gemeente hebben ingediend en belanghebbenden aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat zij geen zienswijze hebben ingediend tegen het ontwerp van een of meer van de vermelde besluiten, kunnen gedurende de termijn van ter inzage legging (beroepstermijn) tegen het vastgestelde bestemmingsplan en/of de verleende omgevingsvergunning beroep instellen bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State.

Beroepschriften moeten worden gericht aan de afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA, Den Haag. Een beroep dient gemotiveerd te zijn. Het indienen van een pro-forma beroepschrift is niet toegestaan.

Schorsing

Het indienen van een beroep schorst de werking van het bestemmingsplan en de omgevingsvergunning niet. Om dit te bereiken, kan naast een beroep gedurende de beroepstermijn tevens een verzoek om voorlopige voorziening (schorsing) worden ingediend bij de voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State.

Voor zowel het indienen van een beroepschrift als een verzoek op voorlopige voorziening zal de griffier van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State een griffierecht (kosten) in rekening brengen.

In werking.

Beide besluiten treden in werking na afloop van de beroepstermijn op donderdag 21 november 2013 tenzij binnen deze termijn naast een beroepschrift ook een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend. In dat geval treedt het besluit niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.

Informatie

Voor vragen kan contact worden opgenomen met de heer C.T. Vermeulen, telefoonnummer 14 0348 of via vermeulen.c@woerden.nl.

Woerden, 9 oktober 2013.

Burgemeester en wethouders van Woerden.

Naar boven