Mededeling in het kader van het project A15 Maasvlakte – Vaanplein, Rijkswaterstaat

Op grond van artikel 20 van de Tracéwet bevordert de Minister van Infrastructuur en Milieu een gecoördineerde voorbereiding van de besluiten op de aanvragen om vergunningen en van de overige ambtshalve te nemen besluiten met het oog op de uitvoering van een Tracébesluit.

In het kader van deze coördinatie geeft de Minister van Infrastructuur en Milieu kennis van het feit dat het volgende besluit is genomen.

Welk besluit is genomen en ligt ter inzage?

Voor de uitvoering van het Tracébesluit A15 Maasvlakte – Vaanplein is onderstaand besluit genomen, overeenkomstig de procedure van artikel 20, lid 4, van de Tracéwet in samenhang met afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht.

Bij besluit van 4 oktober 2013, kenmerk 5775235/OMV.12.09.00324, is door het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Rotterdam aan A-Lanes A15 Mobility v.o.f. een omgevingsvergunning voor de activiteit bouwen, op grond van artikel 2.1, eerste lid sub a van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht, verleend.

Voor het verbeteren van de verkeersdoorstroming vinden er een herstructurering en wegverbreding plaats van rijksweg A15. Hiervoor worden onder andere grondwerkzaamheden uitgevoerd om de weg aan te kunnen leggen. Het is de bedoeling dat het grondwerk binnen de grenzen blijft van het Tracébesluit. Ter plaatse van km 51.600 t/m 52.200 is onvoldoende ruimte om binnen de tracébesluitgrenzen een grondtalud aan te leggen.

Er worden daarom grondkerende stalen damwandschermen (Multikuub) geplaatst, welke als grondkering fungeren.

Het besluit is op 9 oktober 2013 bekendgemaakt en is niet gewijzigd ten opzichte van het ontwerpbesluit.

Waar en wanneer kunt u de stukken inzien?

Het besluit en de bijbehorende stukken liggen tot en met 20 november 2013 ter inzage bij de Stadswinkel-Centrum, stadhuis Coolsingel 40 (zijde Doelwater, tegenover het hoofdbureau van politie) te Rotterdam. De Stadswinkel is geopend van maandag t/m vrijdag van 9.00 uur tot 16.00 uur, behalve op donderdag (van 9.00 uur tot 13.30 uur).

Voorts liggen het besluit en de bijbehorende stukken tot en met 20 november 2013 ter inzage bij ROTTERDAM.INFO, Binnenwegplein, Coolsingel 195-197 te Rotterdam, telefoon 010 – 271 01 20.

Hoe kunnen belanghebbenden beroep indienen?

Tot en met 20 november 2013 staat voor belanghebbenden beroep open bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Het instellen van beroep tegen het besluit geschiedt door indiening van een ondertekend beroepschrift dat ten minste de naam en het adres van de indiener, de dagtekening, een omschrijving van het besluit waartegen het is gericht, evenals de gronden van het beroep bevat.

Het beroepschrift moet worden gericht aan de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

Het instellen van beroep schorst de werking van het besluit niet.

Indien beroep is ingesteld, kan een verzoek worden gedaan tot het treffen van een voorlopige voorziening, bijvoorbeeld inhoudende een schorsing van het besluit. Het verzoek om een voorlopige voorziening moet worden ingediend bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Bij het verzoek moet een afschrift van het beroepschrift worden overgelegd.

Voor het indienen van een beroepschrift en/of een verzoekschrift om een voorlopige voorziening is griffierecht verschuldigd.

Meer informatie?

Voor nadere informatie met betrekking tot het besluit kunt u zich wenden tot Juridische Diensten Rotterdam, telefoon 010 – 267 62 00 (e-mailadres: VergunningenSO@Rotterdam.nl).

De Minister van Infrastructuur en Milieu, namens deze, het afdelingshoofd BJV-Projectadvisering bij de Corporate Dienst van Rijkswaterstaat, A.K. van de Ven

Naar boven