Logo Weststellingwerf
Vaststelling bestemmingsplan onderdoorgang om den Noort te Wolvega, Weststellingwerf

Burgemeester en wethouders van de gemeente Weststellingwerf maken bekend dat de gemeenteraad in haar vergadering van 7 oktober 2013 het bestemmingsplan onderdoorgang om den Noort te Wiolvega als vervat in het bestand NL.IMRO.0098.BPOnderdoorgang-VA01 ongewijzigd heeft vastgesteld. De raad besloot ook om geen exploitatieplan als bedoeld in artikel 6.12 Wro vast te stellen.

Het bestemmingsplan heeft betrekking op een gebied rond de spoorwegovergang om den Noort te Wolvega en voorziet in een passende bestemming voor een onderdoorgang met aansluitingen op de toeleidende wegen en de bijbehorende voorzieningen.

Besluit hogere waarde Wet geluidhinder

Voor het project is tevens een besluit hogere waarde Wet geluidhinder vastgesteld, waarmee een hogere gevelbelasting dan de voorkeursgrenswaarde wordt toegestaan voor twee woningen aan de Haulerdwarsweg (nr. 27 en 41) en twee woningen aan de Heerenveenseweg (nr. 85 en 87).

Terinzagelegging

Het vastgestelde bestemmingsplan en het besluit hogere waarde Wet geluidhinder met de bijbehorende stukken liggen van 17 oktober 2013 tot en met 27 november 2013 voor een ieder ter inzage. U kunt hiervoor gedurende de openingstijden terecht bij de publieksbalie van de gemeente Weststellingwerf, bezoekadres Griffioenpark 1, 8471 KR te Wolvega. Het bestemmingsplan is ook via de websites www.weststellingwerf.nl/bestemmingsplannen en www.ruimtelijkeplannen.nl te raadplegen.

Beroepsmogelijkheid

Gedurende de termijn van de terinzagelegging kan een belanghebbende die tijdig zijn zienswijze kenbaar maakte, tegen de bovengenoemde besluiten beroep indienen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA te Den Haag. Beroep staat ook open voor belanghebbenden die kunnen aantonen dat zij redelijkerwijs niet in staat zijn geweest om een zienswijze in te dienen.

Een beroepschrift moet worden ondertekend en tenminste bevatten: naam en adres van de indiener, dagtekening, omschrijving van het besluit waartegen het beroep zich richt, alsmede de gronden van het beroep. Voor het in behandeling nemen van een beroepschrift is griffierecht verschuldigd. Het instellen van beroep heeft geen schorsende werking.

De besluiten treden in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt, tenzij binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend. U kunt bij afzonderlijke brief aan de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State verzoeken om een voorlopige voorziening. Indien dit verzoek binnen de beroepstermijn is ingediend, dan treedt het besluit niet eerder in werking dan voordat op dat verzoek is beslist.

Naar boven