Logo Arnhem
Ontwerpbestemmingsplan bestemmingsplan ‘Arnhems Buiten’, Arnhem

Burgemeester en wethouders maken overeenkomstig het bepaalde in artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat ter inzage ligt

het ontwerp-bestemmingsplan “Arnhems Buiten”

Inzien.

Het ontwerp-bestemmingsplan ligt met ingang van 7 februari 2013 gedurende een termijn van 6 weken voor een ieder ter inzage op het stadshuis, loket BWL, Koningstraat 38.Het ontwerp-bestemmingsplan is met ingang van 7 februari 2013 ook via internet in te zien via www.arnhem.nl/bestemmingsplan (technische storing voorbehouden)

Daarnaast is het plan ook te raadplegen op het webadres:

http://www.ruimtelijkeplannen.nl/?planidn=NL.IMRO.0202.802-0201

De digitale bestanden die gezamenlijk het juridisch geldend bestemmingsplan vormen zijn te vinden op het webadres:

http://www.arnhem.nl/ruimtelijkeplannen/plannen/NL.IMRO.0202.802-/NL.IMRO.0202.802-0201

Plangebied.

Het plangebied ligt in het westen van Arnhem aan weerszijden van de Utrechtseweg. Het gebied betreft grotendeels het voormalige KEMA-terrein en omgeving. Het plangebied 'Arnhems Buiten' bestaat ruimtelijk gezien uit 4 deelgebieden. Het noordelijk gedeelte kenmerkt zich door een parkachtige inrichting met op Mariëndaal een markant grootschalig nieuw kantoorpand en op Den Brink grotendeels bedrijfs- en kantoorgebouwen gelegen in het park. Het middengebied te weten Hes-Oost bestaat deels uit een parkachtige zone waarin een kantoorgebouw is gesitueerd. Aan de zuidzijde van dit deelgebied bevindt zich aan de Klingelbeelseweg nog een bedrijfspand. De Hes-West ligt binnen de gemeentegrenzen van de gemeente Renkum. In Rosande (ten zuiden van de Klingelbeekseweg) ligt een grootschalig bedrijfsgebouw bestemd voor congressen van de KEMA (voormalig Elektrum) met drie (voormalige dienst)woningen.

Doel.

De gemeente heeft de wettelijke taak om voor juli 2013 in haar hele gemeente geactualiseerde en digitale bestemmingsplannen te hebben. In dit kader is dit bestemmingsplan opgesteld.

Het bestemmingsplan is een beheerplan, waarin de huidige situatie wordt bestemd. Dit betekent dat de bestaande gebruiks- en bebouwingsmogelijkheden zijn overgenomen in dit bestemmingsplan. Het bestemmingsplan maakt geen nieuwe ontwikkeling mogelijk. TCN had plannen voor herontwikkeling van Arnhems Buiten. Hiervoor zijn diverse plannen ontwikkeld. Deze zijn nooit voldoende concreet geworden om mee te nemen in het bestemmingsplan.

In 2008 is een landelijke standaard voor bestemmingsplannen ingevoerd. Hierdoor kan het voorkomen dat noodzakelijkerwijs toch aanpassingen of wijzigingen zijn doorgevoerd ten opzichte van de huidige plannen. Daarnaast zijn op sommige plekken vanwege hernieuwde inzichten (bijvoorbeeld naar aanleiding van ingediende bouwaanvragen/omgevingsvergunningen) de bebouwingsmogelijkheden iets aangepast. Verder zijn in het nieuwe bestemmingsplan dubbelbestemmingen opgenomen ter bescherming van de archeologische waarden in het gebied en de verwachting daarop.

Deze wijzigingen zijn in de toelichting van het bestemmingsplan opgenomen.

Zienswijze.

Gedurende bovengenoemde termijn kan een ieder schriftelijk of mondeling een zienswijze betreffende het ontwerp-bestemmingsplan indienen bij de gemeenteraad (adres: Postbus 99, 6800 AB Arnhem).

Informatie.

Voor informatie over het ontwerp-bestemmingsplan en het indienen van een mondelinge zienswijze kunt u contact opnemen met mevrouw J.W. van der Bij, tel. nr.: 026-3774152 van de afdeling Ruimte.

Arnhem, 6 februari 2013

Naar boven