Logo Aalburg
Gewijzigd vastgestelde intergemeentelijke structuurvisie ‘Land van Heusden en Altena’, Aalburg

Van de gemeenten Aalburg, Werkendam en Woudrichem.

De gemeenteraden van Aalburg, Werkendam en Woudrichem hebben op 2 juli 2013 (Aalburg) en 25 juni 2013 (Werkendam en Woudrichem) gewijzigd vastgesteld:

De structuurvisie ‘Land van Heusden en Altena’

gemeente Aalburg: met identificatienummer “NL.IMRO.0738.SV0000-GV01

gemeente Werkendam: met identificatienummer “NL.IMRO.0870.SV0000-GV01

gemeente Woudrichem: met identificatienummer “NL.IMRO.0874.SV0000-GV01

Plangebied

Het plangebied bestaat uit het volledige grondgebied van de gemeenten Aalburg, Werkendam en Woudrichem.

Betreft

De structuurvisie is volgens de Wet ruimtelijke ordening verplicht voor alle gemeenten, en geeft richting aan de ruimtelijke ontwikkeling van de gemeente. De structuurvisie is voor burgers niet bindend. De structuurvisie is de basis voor besluiten die wél bindend zijn voor burgers, zoals bestemmingsplannen. De gemeenten Aalburg, Werkendam en Woudrichem willen beschikken over een actueel, digitaal raadpleegbare intergemeentelijke structuurvisie, die voldoet aan de eisen van de huidige tijd en waarin beleidswijzigingen van zowel gemeentelijk, regionaal, provinciaal als rijks- en Europees beleid zijn doorvertaald.

De vorige StructuurvisiePlus ‘Land van Heusden en Altena’ (vastgesteld in 2004) is geactualiseerd en op onderdelen bijgesteld. Het resultaat is opgenomen in de voorliggende structuurvisie ‘Land van Heusden en Altena’ met de bijbehorende structuurvisiekaart. De visie geeft aan hoe de gemeenten Aalburg, Werkendam en Woudrichem tot 2025 omgaan met thema’s als wonen, voorzieningen, economie, omgeving en eigenheid en verkeer en mobiliteit.

Ambtshalve en naar aanleiding van de ingekomen reacties en een enkele raadsvraag zijn er wijzigingen aangebracht in de structuurvisie. Voor de definitieve tekst en volledige inhoud van de structuurvisie verwijzen wij naar de locaties waar de structuurvisie ter inzage ligt.

Ter inzage

De volledige inhoud van de structuurvisie inclusief bijlagen, ligt met ingang van 18 oktober 2013 voor een ieder ter inzage op de navolgende wijzen:

  • Gemeente Aalburg, Aalburgloket, Grote Kerkstraat 42 te Wijk en Aalburg, gedurende de openingstijden;

  • Gemeente Werkendam, gemeentehuis, Raadhuisplein 1 te Werkendam, gedurende de openingstijden;

  • Gemeente Woudrichem, gemeentehuis, Raadhuisplein 1 te Woudrichem, gedurende de openingstijden.

  • Digitaal op de landelijke website voor informatie omtrent ruimtelijke plannen: www.ruimtelijkeplannen.nl onder de bovengenoemde planidentificatienummers.

  • Op de website van de drie gemeenten.

Geen bezwaar of beroep

De structuurvisie is geen (voor burgers) bindend juridisch document en derhalve kan tegen het besluit tot vaststelling van de structuurvisie, op grond van artikel 8:5 van de Algemene wet bestuursrecht, geen bezwaar worden gemaakt of beroep worden ingesteld.

Inwerkingtreding

De structuurvisie treedt in werking op de dag na bekendmaking.

Wijk en Aalburg, Werkendam en Woudrichem, 16 oktober 2013

Naar boven