Besluit genetisch gemodificeerde organismen milieubeheer, Ministerie van Infrastructuur en Milieu

Beschikkingen tot wijziging van de vergunningen van het Erasmus Universitair Medisch Centrum te Rotterdam, en de Vereniging voor christelijk hoger onderwijs, wetenschappelijk onderzoek en patiëntenzorg – VU Medisch Centrum te Amsterdam, voor introductie in het milieu van genetisch gemodificeerde organismen

Op 8 oktober 2013 zijn door de Staatssecretaris van Infrastructuur en Milieu de vergunningen van het Erasmus MC te Rotterdam en van het VU Medisch Centrum te Amsterdam, voor de introductie in het milieu van genetisch gemodificeerde organismen krachtens het Besluit genetisch gemodificeerde organismen milieubeheer, met de kenmerken GGO IM 08-008 en GGO IM 08-009, gewijzigd.

Het betreft een ambtshalve wijziging naar aanleiding van een op 26 maart 2013 ontvangen melding van een bijwerking. De wijzigingsvergunningen hebben als kenmerk GGO IM 08-008/04 en GGO IM 08-009/02.

De wijzigingen betreffen een verlaging van de toe te dienen dosis van de adenovirale vector die wordt toegepast in de onderhavige vergunningen en aanpassing van risicomanagementmaatregelen ter voorkoming van verspreiding van de adenovirale vector in de thuissituatie.

Procedure

De wijzigingen van de vergunningen van het Erasmus MC te Rotterdam en het VU Medisch Centrum te Amsterdam zijn voorbereid overeenkomstig het bepaalde in hoofdstuk 4 van de Algemene wet bestuursrecht.

Inzage beschikking

De beschikkingen en de overige relevante stukken liggen vanaf 17 oktober 2013 op werkdagen ter inzage bij het Ministerie van IenM, Informatiecentrum, Plesmanweg 1-6 te Den Haag.

De stukken kunnen daar ingezien worden van maandag t/m vrijdag van 8.30 uur tot 17.00 uur na afspraak via telefoon of e-mail (tel. 070 – 456 62 50, e-mail: secretariaat.venr@minienm.nl). De bezoeker dient zich te melden bij de receptie. Deze kennisgeving, de beschikkingen en de bijbehorende stukken zijn ook beschikbaar op de internetpagina:

http://www.ggo-vergunningverlening.nl .

Bezwaar

Tot en met 27 november 2013 kunnen belanghebbenden als bedoeld in de Algemene wet bestuursrecht een gemotiveerd bezwaarschrift tegen de vergunning indienen bij de Staatssecretaris. Het bezwaarschrift moet gezonden worden aan:

De Staatssecretaris van IenM

T.a.v. de Directie Bestuurlijke en Juridische Zaken

Unit bezwaar en beroep

IPC 880

Postbus 20906

2500 EX Den Haag

Een bezwaarschrift moet zijn ondertekend en van een datum, naam en adres voorzien zijn. Bezwaarschriften per e-mail worden niet geaccepteerd. Er moet duidelijk worden aangegeven waarom tegen de vergunning, onder vermelding van het beschikkingsnummer, bezwaar wordt aangetekend.

Naar boven