Logo Groesbeek
Gewijzigde vaststelling bestemmingsplan ‘Klein Amerika 6’, Groesbeek

Burgemeester en wethouders van Groesbeek maken bekend dat het bestemmingsplan Klein Amerika 6 gewijzigd is vastgesteld. U kunt het gewijzigd vastgestelde bestemmingsplan inzien bij het Omgevingsloket, Dorpsplein 1 in Groesbeek.

Het bestemmingsplan omvat het planologisch-juridisch kader om op de locatie Klein Amerika 6 in Groesbeek de camping te kunnen uitbreiden tot 50 plaatsen, waarbij de bijbehorende voorzieningen in de huidige gebouwen gevestigd moeten worden. Tevens regelt het bestemmingsplan dat de intensieve veehouderij (varkenstak) niet meer mogelijk is.

De wijzigingen betreffen:

  • Beplantingsstrook: maten op verbeelding moeten straks overeenkomen met maten in beplantingsplan. Het beplantingsplan wordt als 1 bijlage opgenomen.

  • Aanduiding bedrijfswoning wordt op verbeelding opgenomen.

  • Regel 3.6.1 (uitbreiding veestapel) wordt geschrapt.

  • Uitkijkplateau wordt tevens in 3.1 opgenomen.

  • Lichtmasten op camping worden op 3m gesteld.

Met ingang van donderdag 17 oktober 2013 tot en met woensdag 27 november 2013 zijn het bestemmingsplan met de bijbehorende stukken digitaal raadpleegbaar via www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.0241.KleinAmerika6-GVS1

http://ruimtelijkeplannen.groesbeek.nl/publicatie/

U kunt het gewijzigd vastgestelde bestemmingsplan met de bijbehorende stukken gedurende de genoemde termijn inzien in het gemeentehuis van Groesbeek, bij het Omgevingsloket. Het loket is geopend op werkdagen van 9.00u tot 12.00u en op maandagavond van 18.00u tot 19.00u.

Volgens de bepalingen van de Wet ruimtelijke ordening kunnen belanghebbenden tegen het besluit van de gemeenteraad gedurende bovengenoemde termijn schriftelijk en gemotiveerd beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Deze beroepsmogelijkheid komt uitsluitend belanghebbenden toe, die zich op grond van artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening tijdig met zienswijzen tot de gemeenteraad hebben gewend evenals die belanghebbenden die aantonen dat zij redelijkerwijs niet in staat zijn geweest zich tot de gemeenteraad te wenden. Tevens kan een belanghebbende bij de voornoemde Afdeling bestuursrechtspraak beroep instellen tegen de wijzigingen, die bij de vaststelling van het bestemmingsplan door de gemeenteraad in het ontwerp zijn aangebracht. Bovendien bestaat de mogelijkheid gedurende bovengenoemde termijn de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak te verzoeken een voorlopige voorziening te treffen.

Voor nadere informatie over het bestemmingsplan kunt u contact opnemen met mevrouw C. Sleyfer van de afdeling Ruimte en Welzijn, telefoonnummer 024 3996 217.

Naar boven