Logo Leiderdorp
Verlenen omgevingsvergunning Achthovenerweg 27, Leiderdorp

Burgemeester en Wethouders van Leiderdorp maken volgens artikel 3.12, van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht (Wabo) bekend dat zij een omgevingsvergunning hebben verleend voor de verbouwing van een huidige stalgedeelte van de boerderij tot kinderdagverblijf, in afwijking van het geldende bestemmingsplan “Buitengebied”, aan de Achthovenerweg 27 te Leiderdorp (NL.IMRO.0547.OVachthovenerweg27-VG01).

Voor de omgevingsvergunning is de activiteit planologische afwijking op grond van artikel 2.12, lid 1, sub a, onder 3 van de Wabo van toepassing.

Er is een omgevingsvergunning aangevraagd om het huidige stalgedeelte van de monumentale boerderij “Bouwlust” te verbouwen tot kinderdagverblijf.

Voor de verbouwing van het huidige stalgedeelte van de boerderij tot kinderdagverblijf dient te worden afgeweken van de voorschriften van het geldende bestemmingsplan “Buitengebied”.

De aanvraag voldoet aan het beleid behoud agrarisch erfgoed. Een uitgebreide procedure met de onderbouwing uit het beleid behoud agrarisch erfgoed maakt dit goede en mooie initiatief mogelijk: het behouden van het monumentale erfgoed door het toekennen van een nieuwe functie.

Het bouwplan valt binnen de aangewezen categorie van gevallen waarvoor de gemeenteraad op grond van artikel 6.5, lid 3 van het Besluit omgevingsrecht, heeft besloten dat er geen verklaring van bedenkingen van de gemeenteraad nodig is.

De omgevingsvergunning is voorzien van een goede ruimtelijke onderbouwing. Middels de omgevingsvergunning wordt het planologisch kader gerealiseerd voor het betreffende bouwplan.

De ontwerp omgevingsvergunning met de daarbij behorende stukken (dossiernummer 2012-0004-OG01) heeft vanaf 25 juli 2013 tot en met 4 september 2013 ter inzage gelegen in het gemeentehuis in Leiderdorp. Er zijn geen zienswijzen tegen het voornemen tot het verlenen van de omgevingsvergunning kenbaar gemaakt. De omgevingsvergunning ‘Achthovenerweg 27’ is te raadplegen via de website www.ruimtelijkeplannen.nl alsmede via www.leiderdorp.nl . Vanaf 3 oktober 2013 kan beroep aangetekend worden.

Instellen beroep

Diegene die een zienswijze heeft ingediend tegen de ontwerp omgevingsvergunning of belanghebbenden aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat zij geen zienswijze hebben ingediend kunnen beroep aantekenen bij de Rechtbank te Den Haag, sector Bestuursrecht, postbus 20302, 2500 EH Den Haag.

Het beroepschrift moet bevatten: naam en adres, datum, omschrijving van het besluit waartegen het beroep is gericht, kopie van het bestreden besluit, reden(en) van het beroep en een handtekening.

Het indienen van een beroepschrift heeft geen schorsende werking. Als sprake is van een spoedeisende zaak kunt u een verzoek om een voorlopige voorziening indienen bij de Voorzieningenrechter van de rechtbank in Den Haag, postbus 20302, 2500 EH Den Haag. Hiervoor moet u griffierecht betalen.

Het verzoek moet bevatten: naam en adres, datum, besluit waartegen beroep is aangetekend, kopie van het bestreden besluit, kopie van het beroepschrift, reden(en) van het verzoek, handtekening.

Naar boven