Logo Eersel
Aankondiging Milieueffectrapport (MER) uitbreiding varkenshouderij Wintelre, Eersel

Burgemeester en wethouder maken, gelet op het bepaalde in hoofdstuk 7 van de Wet milieubeheer, het volgende bekend:

Dat Tielemans Kreiel B.V., gelegen aan het adres Kreiel 14-14a te Wintelre, is gestart met de voorbereiding van een milieueffectrapport (MER), betreffende het voornemen om varkenshouderij Kreiel 14/14a in Wintelre uit te breiden. Op 13-08-2013 is de mededeling van het voornemen tot opstarten van een m.e.r.-procedure ingediend. Op 09-09-2013 is de ‘Notitie Reikwijdte en Detailniveau’ ingediend.

Doel m.e.r.

Het doel van de m.e.r.-procedure is om de milieueffecten van de voorgenomen ontwikkelingen (en alternatieven) in beeld te brengen. Zo kan het milieubelang een volwaardige plaats in de besluitvorming krijgen. Deze openbare kennisgeving is de eerste stap in de m.e.r.-procedure.

Notitie reikwijdte en detailniveau

In het document ‘Notitie reikwijdte en detailniveau’ staat aangegeven welke milieuonderzoeken voor het MER zullen worden uitgevoerd. In de notitie is beschreven wat het nut en noodzaak is van het project, wat de doelstellingen zijn van het project, welke alternatieven mogelijk zijn en welk beoordelingskader in het MER wordt gebruikt bij de beoordeling van de alternatieven. De notitie beschrijft de voorgestelde reikwijdte en het detailniveau van het MER.

Doel van de voorgenomen activiteit

Het op economisch en milieutechnisch verantwoorde wijze uitbreiden van varkenshouderij Kreiel 14/14a in Wintelre.

Aard van de voorgenomen activiteit

Op het perceel Kreiel 14/14a in Wintelre zal een nieuwe varkensstal worden gebouwd aan de achterzijde van de bestaande stallen. Dit ten behoeve van de uitbreiding van zowel het aantal fokzeugen als vleesvarkens. De uitbreiding is noodzakelijk om de continuïteit van de varkenshouderij te waarborgen. Ook wordt op het bedrijf een bestaande varkensstal en machineberging gesloopt.

Plaats van de voorgenomen activiteit

De uitbreiding van de varkenshouderij vindt plaats op het perceel Kreiel 14/14a in Wintelre.

Planning

De eerste stap in de m.e.r.-procedure is deze publicatie over het voornemen. De m.e.r.-procedure bestaat naast deze kennisgeving uit de volgende stappen:

  • 1. Het bevoegd gezag raadpleegt de overheidsorganen en adviseurs die bij het besluit moeten worden betrokken over de reikwijdte en detailniveau van het op te stellen MER.

  • 2. De stukken over het voornemen zijn ter inzage gelegd.

  • 3. Opstellen van het MER.

  • 4. Publicatie en ter inzage legging van het MER en de ontwerp omgevingsvergunning.

Informatie

Voor nadere informatie kan men contact opnemen met mevrouw Yvonne Hommel van het team Vergunningen, bereikbaar op doorkiesnummer (0497) 531 284.

Naar boven