Logo Leiden
Vestiging voorkeursrecht Mandenmakerssteeg, Leiden

Burgemeester en wethouders van de gemeente Leiden maken bekend, dat zij op grond van artikel 6 van de Wet voorkeursrecht gemeenten (Wvg) op 29 januari 2013 hebben besloten grond gelegen aan Breestraat 72, Mandenmakerssteeg 11-11a, 13-13a voorlopig aan te wijzen als grond waarop de artikelen 10 tot en met 15, 24 en 26 van de Wet voorkeursrecht gemeenten van toepassing zijn. Het huidige gebruik wijkt af van de bestemming van de percelen. De aangewezen percelen zijn nader aangegeven op de bij het besluit behorende kadastrale tekening met de daarbij behorende perceelslijst.

Werkingsduur

Dit collegebesluit treedt in werking daags na publicatie in de Staatscourant. De aanwijzing vervalt van rechtswege drie maanden na dagtekening van het besluit of zoveel eerder als de gemeenteraad een besluit neemt tot bestendiging van de aanwijzing. Burgemeester en wethouders zijn voornemens de raad van de gemeente Leiden voor te stellen om de aanwijzing te bestendigen op grond van het bestemmingsplan Aalmarkt-Mandenmakerssteeg e.o. deel 3 Stadsgehoorzaalblok.

Ter inzage

Het besluit van burgemeester en wethouders ligt tezamen met het voorstel aan de raad en verdere bijlagen, bevattende de kadastrale kaart en een lijst met daarop de aangewezen percelen, de namen van de eigenaren c.q. rechthebbenden alsmede overige relevante gegevens, met ingang van 7 februari 2013 voor een ieder kosteloos ter inzage bij de informatiebalie van het stadhuis, Stadhuisplein 1, maandag t/m vrijdag van 8.30 – 17.00 uur en op donderdagavond van 17.00 – 20.00 uur.

Bezwaar en beroep

Tegen het besluit tot aanwijzing staat op grond van de Algemene wet bestuursrecht (Awb) bezwaar en beroep open. Belanghebbenden kunnen tot en met 20 maart 2013 een bezwaarschrift indienen bij burgemeester en wethouders van Leiden, postbus 9100, 2300 PC Leiden.

Zienswijzen

In het kader van een zorgvuldige voorbereiding van het door de gemeenteraad te nemen besluit tot aanwijzing van grond en gelet op artikel 4:8 van de Algemene wet bestuursrecht worden belanghebbenden in de gelegenheid gesteld om tot en met 13 maart 2013 schriftelijk dan wel mondeling hun zienswijzen ten aanzien van het raadsvoorstel naar voren te brengen. De zienswijze kan schriftelijk gericht worden aan de gemeenteraad van Leiden, postbus 9100, 2300 PC Leiden. Belanghebbenden die hun zienswijze mondeling kenbaar willen maken, kunnen contact opnemen met het secretariaat van de afdeling Vastgoedontwikkeling en Grondzaken, tel. (071) 5165952.

Leiden, 6 februari 2013

Burgemeester en wethouders van Leiden

Naar boven