Logo Texel
Gewijzigde vaststelling bestemmingsplan Buitengebied Texel 2013, Texel

Burgemeester en Wethouders van de gemeente Texel maken overeenkomstig artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat de gemeenteraad bij besluit van 12 juni 2013 het bestemmingsplan Buitengebied Texel 2013 gewijzigd heeft vastgesteld.

Gedeputeerde Staten van Noord-Holland hebben bij besluit van 09 juli 2013 (kenmerk 65549/212476) een reactieve aanwijzing gegeven voor de onderdelen “binnenplanse wijziging zonne-akkers” en “uitbreiding bouwvlak luchthaven Texel”.

Het bestemmingsplan heeft betrekking op het gehele grondgebied van de gemeente Texel, uitgezonderd de dorpskernen en het zeegebied.

Het vaststellingsbesluit, de Nota van Beantwoording, het bestemmingsplan, de plan-MER, de bijbehorende stukken en de reactieve aanwijzing liggen van maandag 14 oktober tot en met maandag 25 november 2013 ter inzage bij de Publieksbalie op het gemeentehuis van Texel, Emmalaan 15, 1791 AT, Den Burg. De Publieksbalie is geopend van maandag tot en met donderdag van 08.30 – 12.30 uur.

De genoemde stukken zijn digitaal beschikbaar op www.ruimtelijkeplannen.nl en via de website van de gemeente Texel www.texel.nl/buitengebied . Het Imro-nummer van het bestemmingsplanplan is NL.IMRO.0448.BUI2013BP0001-va01. Het Imro-nummer van de reactieve aanwijzing is NL.IMRO.9927.RABUITEXEL20130612-VG01.

Tegen het vaststellingsbesluit en de reactieve aanwijzing kan binnen zes weken na de dag waarop het besluit conform artikel 3.44 lid 1 sub a Awb ter inzage is gelegd, schriftelijk beroep worden ingediend bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag, door:

  • Een belanghebbende die tijdig bij de gemeenteraad een zienswijze tegen het ontwerpplan naar voren heeft gebracht;

  • Een belanghebbende die aantoont dat hij/zij redelijkerwijs niet in staat is geweest een zienswijze naar voren te brengen tegen het ontwerpplan;

  • Een ieder die bezwaar heeft tegen de wijziging(en) die bij de vaststelling in het plan zijn aangebracht ten opzichte van het ontwerp van het bestemmingsplan en de reactieve aanwijzing.

Tevens kan tijdens deze periode een verzoek om voorlopige voorziening ingediend worden bij de Voorzitter van de genoemde afdeling. Zonder dat, treedt het door de raad vastgestelde bestemmingsplan (met uitzondering van het gedeelte dat onder de reactieve aanwijzing valt) in werking, direct na afloop van de beroepstermijn. Als naast het beroepschrift een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend, treedt het bestemmingsplan pas in werking als op dat verzoek is beslist. De adressering van het verzoek om voorlopige voorziening is gelijk aan die van het beroepschrift.

burgemeester en wethouders van Texel F.C. Giskes, burgemeester

D.C. Boot, wnd. secretaris

Naar boven