Logo Laarbeek
Ontwerpbestemmingsplan Ontsluiting Lieshoutseweg – De Beekse Akkers, Laarbeek

Het college van burgemeester en wethouders van Laarbeek maakt ter voldoening aan het bepaalde in artikel 3.8 lid 1 van de Wet ruimtelijke ordening bekend, dat het ontwerpbestemmingsplan ‘Ontsluiting Lieshoutseweg – De Beekse Akkers' van maandag 14 oktober tot en met maandag 25 november 2013 bij de informatiebalie in het gemeentehuis Laarbeek voor iedereen ter inzage ligt. U kunt de stukken ook digitaal raadplegen via www.laarbeek.nl en www.ruimtelijkeplannen.nl.

Dit ontwerpbestemmingsplan maakt de noordelijke ontsluiting van woningbouwplan De Beekse Akkers mogelijk op de Lieshoutseweg. Deze ontsluitingsweg (Vrijenborgsedreef) voorziet tevens in de (voorlopig) westelijke begrenzing van het woningbouwplan. Nu is Woningbouwplan De Beekse Akkers voor gemotoriseerd verkeer alleen bereikbaar via de Oranjelaan en de Blokskampsedreef. De beoogde ontsluiting zorgt voor een betere spreiding van het autoverkeer over de wijk en een snellere toegang tot de N615 richting Nuenen en Eindhoven. Het geldende bestemmingsplan ‘Buitengebied’ laat een ontsluitingsweg niet toe.

Gedurende de termijn van terinzageligging kan iedereen schriftelijk of mondeling zijn zienswijze omtrent het ontwerpbestemmingsplan kenbaar maken bij de gemeenteraad van Laarbeek, Postbus 190, 5740 AD Beek en Donk. Mondelinge zienswijzen kunnen naar voren worden gebracht bij de heer J. van Wetten, telefoon 0492 469 883. Van de mondelinge zienswijze wordt een verslag gemaakt.

Provincie Noord-Brabant en Waterschap Aa en Maas hebben inmiddels ingestemd met de bovenstaande ontwikkeling.

Naar boven