Logo Wierden
Bestemmingsplan Buitengebied 2009, herziening Eusinkweg 5, Wierden

Het agrarisch bedrijf aan de Eusinkweg 5 is gestopt met de bedrijfsactiviteiten. Er is een verzoek ingediend om op het erf woningen te realiseren. Op het erf staan verschillende karakteristieke gebouwen. Karakteristieke gebouwen kunnen worden gebruikt voor bewoning. In de bestaande boerderij komen twee woningen en in de voormalige jongveestal komt één woning. De oude, karakteristieke schöppe wordt gesloopt, en in oorspronkelijke staat teruggebouwd. Hier komt ook een woning in. Op de plaats van een bestaande varkensschuur en een kapschuur komen twee bijgebouwen. Deze plannen passen niet in het ter plaatse geldende bestemmingsplan.

Wij zijn bereid het bestemmingsplan te herzien. We hebben een ontwerp gemaakt voor een nieuw bestemmingsplan, dat de naam bestemmingsplan Buitengebied 2009, herziening Eusinkweg 5 heeft gekregen. Het erf krijgt in dit bestemmingsplan de bestemming “Wonen”. Op het erf kunnen 4 woningen komen. De karakteristieke kenmerken van het erf en de gebouwen is in de regels en op de verbeelding vastgelegd.

Beeldkwaliteitsplan

Naast het bestemmingsplan hebben we een beeldkwaliteitsplan voor het erf aan de Eusinkweg 5 gemaakt. In dit plan worden randvoorwaarden in de vormgeving en materialisatie van bebouwing genoemd.

Inzage

Het ontwerpbestemmingsplan en -beeldkwaliteitsplan staan vanaf 17 oktober 2013 op http://www.ruimtelijkeplannen.nl/?planidn=NL.IMRO.0189.BP2013000007-ON01. Daarnaast ligt het ontwerpbestemmingsplan en het -beeldkwaliteitsplan vanaf 17 oktober 2013 gedurende zes weken ter inzage bij het loket Bouwen en wonen in het gemeentehuis.

Zienswijze indienen

Tijdens de periode dat het plan ter inzage ligt, kunt u uw zienswijze indienen tegen het ontwerpbestemmingsplan en/of het -beeldkwaliteitsplan. Dat kan op een aantal manieren:

  • Schriftelijk. Richt uw zienswijze aan ‘Gemeente Wierden, Gemeenteraad, Postbus 43, 7640 AA Wierden’.

  • Via de website. In dat geval gaat u naar www.wierden.nl/zienswijze .

  • Mondeling. Hiervoor kunt u een afspraak maken bij het loket Bouwen en wonen.

Vervolg procedure

Na verwerking van de zienswijzen wordt het plan vastgesteld (eventueel gewijzigd). Als het zover is, kunt u dat lezen in de wekelijkse advertentie van de gemeente in De Driehoek en op de website van de gemeente.

Meer weten?

Als u vragen heeft over het ontwerpbestemmingsplan en/of het -beeldkwaliteitsplan, kunt u terecht bij het loket Bouwen en wonen in het gemeentehuis (tel. 0546-580 838 of e-mail: bouwenenwonen@wierden.nl).

Naar boven