Logo Reusel-De Mierden
Gewijzigde vaststelling bestemmingsplan ‘Leendestraat II 2013’, Reusel-De Mierden

Burgemeester en wethouders van de gemeente Reusel-De Mierden maken, op grond van het bepaalde in artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening, bekend dat het vastgestelde bestemmingsplan “Leendestraat II 2013” met ingang van maandag 14 oktober 2013 gedurende zes weken voor iedereen ter inzage ligt. De gemeenteraad heeft dit bestemmingsplan op 24 september 2013 gewijzigd vastgesteld.

Inhoud bestemmingsplan

Het bestemmingsplan is een reparatie van het eerder vastgestelde bestemmingsplan “Leendestraat II”. Het bestemmingsplan maakt de bouw mogelijk van in totaal 9 woningen aan de noordzijde van de Leendestraat in Hooge Mierde. Daarnaast voorziet het bestemmingsplan in de natuurcompensatie voor deze woningen. Hierbij wordt de huidige agrarische bestemming van het kadastrale perceel gemeente Hooge en Lage Mierde, sectie G, nummer 954 (ged.), nabij het beschermde natuurmonument ‘Zwartven’, gewijzigd in een natuurbestemming en wordt dit perceel ingericht als kruidenrijk grasland.

Het bestemmingsplan bestaat uit een toelichting met bijlagen, planregels en verbeelding.

Gewijzigde vastgesteld bestemmingsplan

Bij de vaststelling heeft de gemeenteraad ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan “Leendestraat II 2013”, zoals dat van maandag 27 mei 2013 tot en met maandag 8 juli 2013 ter inzage lag, de volgende wijzigingen aangebracht.

  • Binnen de bestemmingsomschrijving behorende bij bestemming ‘Natuur’ heeft de gemeenteraad de mogelijkheid voor het behoud van (onverharde) paden, wegen en parkeervoorzieningen geschrapt;

  • Binnen de bestemming ‘Natuur’ heeft de gemeenteraad de afwijkingsbevoegdheid voor het bouwen van bouwwerken, geen gebouwen, geschrapt.

Geen vaststelling exploitatieplan

Op grond van artikel 6.12 Wro is de gemeenteraad in beginsel verplicht om tegelijk met het bestemmingsplan een exploitatieplan vast te stellen. Aangezien het kostenverhaal bij nieuwe ontwikkelingen op een andere wijze is verzekerd, namelijk via het afsluiten van anterieure grondexploitatieovereenkomsten, is het vaststellen van een exploitatieplan niet nodig.

Inzage

Het gewijzigd vastgestelde bestemmingsplan ligt van maandag 14 oktober 2013 tot en met maandag 25 november 2013 ter inzage in de centrale hal van het gemeentehuis. Het gemeentehuis is geopend van maandag tot en met vrijdag van 09.00 tot 12.30 uur en op dinsdag tot 19.00 uur. Tegen betaling van leges kunt u kopieën krijgen van de ter inzage liggende stukken.

U kunt het ontwerpbestemmingsplan ook digitaal raadplegen op:

De bronbestanden van het gewijzigd vastgestelde bestemmingsplan zijn digitaal beschikbaar op www.reuseldemierden.nl (bestemmingsplannen). Ook is het vastgestelde bestemmingsplan met alle bijbehorende stukken digitaal raadpleegbaar via de landelijke voorziening www.ruimtelijkeplannen.nl. Het identificatienummer van het bestemmingsplan is NL.IMRO.1667.BPHMleen22008-VAST.

Beroep

Tijdens de periode van zes weken dat het vastgestelde bestemmingsplan ter inzage ligt, kunnen belanghebbenden die tijdig zienswijzen tegen het ontwerpbestemmingsplan hebben ingediend bij de gemeenteraad beroep instellen bij de Raad van State, Afdeling bestuursrechtspraak, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Tevens kunnen zij een verzoek om voorlopige voorziening indienen.

Belanghebbenden die kunnen aantonen dat zij redelijkerwijs niet in de gelegenheid zijn geweest om tijdig zienswijzen kenbaar te maken, kunnen ook beroep en/of voorlopige voorziening instellen.

Tegen de bij de vaststelling aangebrachte wijzigingen kan iedereen beroep instellen.

Inwerkingtreding

Het bestemmingsplan treedt in werking na afloop van de bovengenoemde termijn. Indien binnen de termijn een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend bij de voorzitter van de genoemde afdeling van de Raad van State treedt het bestemmingsplan niet in werking totdat op het verzoek is beslist.

Informatie

Voor het inwinnen van nadere informatie kunt u contact opnemen met mevrouw M. Verkooijen, telefonisch bereikbaar op (0497) 650 650 of via het e-mailadres mverkooijen@reuseldemierden.nl.

Reusel, 11 oktober 2013.

Burgemeester en wethouders van Reusel-De Mierden, de secretaris, M.J. Doeven

de burgemeester, H.A.J. Tuerlings.

Naar boven