Logo Stichtse VechtGemeente Stichtse Vecht - Verkeersbesluit Randweg in Loenen aan de Vecht

Op grond van artikel 18, eerste lid, onder d, van de Wegenverkeerswet 1994 en bij besluit, Algemeen Mandaat maart 2013, van het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Stichtse Vecht is het dagelijks bestuur bevoegd dit verkeersbesluit te nemen. Het betreft namelijk verkeer op wegen onder beheer van de gemeente Stichtse Vecht.

Indien het besluit op grond van een verzoek is genomen:

OVERWEGINGEN TEN AANZIEN VAN HET BESLUIT

Krachtens artikel 15 lid 1 van de Wegenverkeerswet 1994 dient er een verkeersbesluit te worden genomen voor de plaatsing van de in artikel 12 van het Besluit administratieve bepalingen inzake het wegverkeer opgenomen verkeerstekens, evenals voor onderborden voor zover daardoor een gebod of verbod ontstaat of wordt gewijzigd.

Met het verkeersbesluit wordt het verzekeren van de veiligheid op de weg, het beschermen van weggebruikers en passagiers en het voorkomen of beperken van het door verkeer veroorzaakte overlast, hinder of schade beoogd.

Het is dan wettelijk vereist bij ingebruikname van de Randweg Loenen aan de Vecht deze formeel in te richten volgens het Reglement verkeersregels en verkeerstekens 1990 (RVV 1990).

Op grond van artikel 23 van het Besluit administratieve bepalingen inzake het wegverkeer is het openbaar lichaam dat het (toekomstig) beheer heeft over de weg / de (toekomstig) eigenaar van de weg gehoord.

Conform artikel 24 van het Besluit administratieve bepalingen (BABW) inzake het wegverkeer is er overleg geweest met de contactpersoon van politie. Deze gaat akkoord met de te nemen verkeersmaatregelen onder de voorwaarde, dat wordt voldaan aan de Uitvoeringsvoorschriften BABW, te weten: de inrichting van de weg dient in overeenstemming te zijn met hetgeen bij afzonderlijke borden is voorgeschreven.

Voorts is er op grond van artikel 25 van het Besluit administratieve bepalingen inzake het wegverkeer overleg geweest met Provincie Utrecht.

BESLUIT

Op grond van voorgaande overwegingen is de gemeente Stichtse Vecht tot het besluit gekomen verkeersmaatregelen te nemen in verband met de aanleg van de Randweg Loenen aan de Vecht. Alle verkeersmaatregelen zijn aangegeven op de bij dit besluit behorende tekening (K12-0517-005). De in dit besluit genoemde borden zijn opgenomen in bijlage I van het Reglement verkeersregels en verkeerstekens 1990.

Besluiten:

de huidige voorrangsregeling ter hoogte van het kruispunt Bloklaan – Rijksstraatweg, waarbij het verkeer op de Rijksstraatweg voorrang geniet ten opzichte van kruisend verkeer, te handhaven;

de Randweg Loenen aan de Vecht in te richten als voorrangsweg tussen de rotonde aan de noordkant van Loenen aan de Vecht en de aansluiting van de Randweg Loenen aan de Vecht op de Rijksstraatweg en Bloklaan waarbij verkeer op de toeleidende wegen naar de Randweg Loenen aan de Vecht voorrang dient te verlenen aan het doorgaand gemotoriseerd verkeer dat van de Randweg Loenen aan de Vecht gebruik maakt;

de snelheid op de Randweg Loenen aan de Vecht van maximaal 60 km/u vast te stellen;

een geslotenverklaring in te stellen voor voetgangers, fietsers en bromfietsers op de Randweg Loenen aan de Vecht tussen de aansluiting met de Rijksstraatweg, de aansluiting met de Bastertlaan en de rotonde ten noorden van Loenen aan de Vecht middels bord C15;

dat het verkeer op de toeleidende wegen naar de rotonde aan de noordkant van Loenen aan de Vecht voorrang dient te verlenen aan verkeer dat van de rotonde gebruik maakt.

Hoogachtend,

Burgemeester en wethouders van Stichtse Vecht

namens hen,

P.V. Koster

teamleider Ruimtelijke Ontwikkeling

Maarssen, 27 september 2013

MEDEDELINGEN

Bezwaar- of beroepsclausule

Op grond van de Algemene wet bestuursrecht kan tegen dit besluit binnen zes weken na dag van bekendmaking bezwaar worden gemaakt. Het bezwaarschrift moet gericht worden aan:

Gemeente Stichtse Vecht

Postbus 1212

3600 BE Maarssen

Het bezwaarschrift dient te zijn ondertekend en het volgende te bevatten:

  • a. naam en adres van de indiener;

  • b. de dagtekening;

  • c. een omschrijving van het besluit waartegen het bezwaar is gericht;

  • d. de gronden van het bezwaar.

Daarnaast kan een verzoek om voorlopige voorziening worden ingediend bij de Voorzieningenrechter van de Rechtbank Midden-Nederland, Afdeling bestuursrecht, Postbus 16005, 3500 DA Utrecht. Voor het verzoek zal griffierecht worden geheven.

Naar boven