Logo Gelderland
Kennisgeving ontwerpinpassingsplan N830 Meteren-Waardenburg, Gelderland

Langs de N830 (de Steenweg) liggen tussen de bebouwde kom van Waardenburg en de aansluiting met de A15 aanliggende fietspaden. De combinatie van fiets- en autoverkeer op 1 rijbaan zorgt voor onveilige situaties. Hiervoor is in overleg met de gemeenten Neerijnen en Geldermalsen besloten een vrij liggend fietspad aan te leggen. Hiertoe wordt een inpassingsplan opgesteld. Vanaf 17 oktober tot en met 27 november 2013 ligt het ontwerpinpassingsplan met betrekking tot de aanleg van het vrij liggend fietspad ter inzage. Op 22 oktober 2013 organiseert de provincie Gelderland een inloopbijeenkomst over het project.

Terinzagelegging

Gedeputeerde Staten van Gelderland maken bekend dat met ingang van 17 oktober 2013 tot en met 27 november 2013 het volgende ontwerpbesluit met bijbehorende documenten ter inzage ligt:

  • het ontwerpinpassingsplan N830 Meteren-Waardenburg

U kunt in deze periode een zienswijze indienen.

Met deze kennisgeving wordt voldaan aan het bepaalde in artikel 3.12 van de Algemene wet bestuursrecht. Tevens is voldaan aan het bepaalde in artikel 1.3.1. van het Besluit ruimtelijke ordening (Bro). Met het oog op genoemde bepaling uit de Bro is van belang dat tijdens de voorbereiding van het ontwerpinpassingsplan advies is gevraagd aan meerdere onafhankelijke instanties. Zij hebben ingestemd met het ontwerpinpassingsplan.

Aanpassing N830 Meteren-Waardenburg

Langs de N830 (de Steenweg) liggen tussen de bebouwde kom van Waardenburg en de aansluiting met de A15 aanliggende fietspaden. Dit wegvak maakt deel uit van een fietspadennetwerk in de regio en wordt veel gebruikt door scholieren als schoolroute tussen Waardenburg en Geldermalsen. De combinatie van fiets- en autoverkeer op 1 rijbaan zorgt voor onveilige situaties. Daarom wordt, in overleg met gemeenten Neerijnen en Geldermalsen, een vrij liggend fietspad aangelegd. Daarnaast wordt de weg versmald tot 7 meter en ingericht volgens de nieuwe eisen van een 80 km/uur weg. De weg voldoet daarmee aan de uitgangspunten uit de visie Duurzaam Veilig.

Ontwerpinpassingsplan N830 Meteren-Waardenburg

Het ontwerpinpassingsplan maakt de aanpassing van de N830 tussen Meteren en Waardenburg planologisch/juridisch mogelijk. Er zijn diverse onderzoeken uitgevoerd om de uitvoerbaarheid van het plan aan te tonen. Deze onderzoeken liggen gelijktijdig met het ontwerpinpassingsplan ter inzage. Over dit ontwerpinpassingsplan kan iedereen zienswijzen indienen. Na de terinzagelegging en verwerking van de ingediende zienswijzen zullen Provinciale Staten het inpassingsplan vaststellen.

Waar kunt u de stukken inzien?

  • Bij de provincie Gelderland in het informatiecentrum in het Huis der Provincie, Markt 11 te Arnhem, op werkdagen van 8.30 uur tot 16.30 uur.

  • Bij de gemeente Neerijnen in de Gemeentewinkel, Van Pallandtweg 11 te Neerijnen, op werkdagen van 9.00 uur tot 12.00 uur.

  • Bij de gemeente Geldermalsen op het Gemeentehuis, Kuipershof 2 te Geldermalsen, alleen na afspraak via de gemeentelijke website of via 0345 – 58 66 11

  • Digitaal op de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.9925.IPN830Waardenburg-ONT1

Hoe kunt u uw zienswijze kenbaar maken?

Tijdens de terinzagelegging heeft u de mogelijkheid uw zienswijze in te brengen op het ontwerp inpassingsplan N830 Meteren-Waardenburg. De voorkeur gaat uit naar schriftelijk ingediende zienswijzen. De zienswijzen dienen te worden gericht aan:

  • Gedeputeerde Staten van Gelderland, t.a.v. Programmabureau/I.R.P. van Es, Postbus 9090, 6800 GX Arnhem. Onder vermelding van ‘zienswijze N830 Meteren-Waardenburg, zaaknummer 2011-003546.

  • Per e-mail: post@gelderland.nl (onder vermelding van zienswijze N830 Meteren-Waardenburg, Programmabureau/I.R.P. van Es, zaaknummer 2011-003546).

U kunt ook mondeling een zienswijze indienen. Hiervoor kunt u op werkdagen tussen 9.00 uur en 12.00 uur een afspraak maken via het secretariaat van het Programmabureau, tel. (026) 359 8300. Van de mondelinge zienswijze wordt een verslag gemaakt.

Inloopbijeenkomst 22 oktober

Op 22 oktober 2013 organiseert de provincie Gelderland een inloopbijeenkomst over de plannen en het ontwerpbesluit dat ter inzage ligt. De bijeenkomst duurt van 19.00 tot 21.00 uur. U kunt binnenlopen op het door u gewenste tijdstip.

Locatie: Dorpshuis ‘De Koeldert’, Koeldert 30 te Waardenburg.

Naar boven