Logo Roerdalen
Gewijzigde vaststelling bestemmingsplan Fietspad Roerdal, Roerdalen

Ter inzage

Van 16 oktober 2013 tot 27 november 2013 ligt voor iedereen het gewijzigd vastgestelde bestemmingsplan Fietspad Roerdal ter inzage bij het Servicepunt Roerdalen in het gemeentehuis in St. Odiliënberg (Schaapsweg 20). Dit plan kunt u ook elektronisch inzien op: www.ruimtelijkeplannen.nl via NL.IMRO.1669.BPBG2013fietsRD-VG01.

Gebiedsomschrijving

Het plangebied “Fietspad Roerdal” bestaat op grondgebied van de gemeente Roerdalen uit een verlenging van de bestaande calamiteitenweg, parallel lopend aan de tunnelingang van de A73 in Lerop. Het totale project voorziet in een veilige en aantrekkelijke fietsverbinding in hoofdzaak via het tunneldak van de A73 met aansluiting op de Heinsbergerweg in Roermond. Het plan biedt een juridisch en planologisch kader voor de aanleg van genoemde fietsverbinding.

Raadsbesluit

De gemeenteraad heeft dit bestemmingsplan gewijzigd vastgesteld op 12 september 2013.

Bij de vaststelling zijn naar aanleiding van zienswijzen en ambtshalve aanpassingen de volgende wijzigingen aangebracht:

  • in de toelichting: verkeerstechnische oplossing voor de kruising van het fiets fietspad met de interne bedrijfsweg van de fruitteler (Eikenlaan);

  • op de verbeelding en in de toelichting en de regels is de aanduiding “vrijwaringszone tunnel” aangebracht;

  • aan het bestemmingsplan is het bodemrapport toegevoegd;

  • diverse ondergeschikte tekstuele aanpassingen.

Beroep instellen tegen de gewijzigde vaststelling van dit bestemmingsplan

Gedurende de termijn van inzage staat voor belanghebbenden, die tijdig hun zienswijzen hebben ingediend, of kunnen aantonen dat zij daar redelijkerwijs niet toe in staat zijn geweest, beroep open bij de Raad van State, afdeling bestuursrechtspraak, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Gelijke bevoegdheid komt toe aan belanghebbenden die het niet eens zijn met de in het plan aangebrachte wijzigingen.

Als een beroepschrift is ingediend bestaat tevens de mogelijkheid om bij de voorzitter van de afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State een verzoek om voorlopige voorziening in te dienen.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de heer P. Planje van onze afdeling Leefomgeving, telefoon 0475-538 888

Sint Odiliënberg, 8 oktober 2013

Namens burgemeester en wethouders van Roerdalen, Afdeling Leefomgeving, P.J.C. Planje

Publicatie tot 27 november 2013

Naar boven