Logo Tilburg
Ontwerpbestemmingsplan Wagnerplein-Herontwikkeling winkelcentrum e.o., Tilburg

Het college van burgemeester en wethouders van Tilburg maakt ingevolge het bepaalde in artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening (Wro) bekend dat het ontwerpbestemmingsplan Wagnerplein-Herontwikkeling winkelcentrum e.o. van maandag 14 oktober tot en met maandag 25 november 2013 ter inzage ligt.

Het plangebied omvat grosso modo het winkelcentrum Wagnerplein en het Von Weberpark in Tilburg-Noord en wordt globaal begrensd door de Beethovenlaan in het noorden, de Brucknerlaan in het oosten, de Heikantlaan in het zuiden en de Haendellaan in het westen. Het plan is gericht op uitbreiding van het winkelcentrum, ruimtelijke aanpassing van het plein en de openbare ruimte, verplaatsing van de bibliotheek en het realiseren van maximaal 174 (verschillende soorten) woningen.

Het bestemmingsplan maakt ten aanzien van een deel van de nieuwe woningen een ontheffing inzake hogere grenswaarden, als bedoeld in de Wet geluidhinder, noodzakelijk vanwege wegverkeerslawaai. Het ontwerpbesluit tot van vaststelling hogere grenswaarden ligt eveneens gedurende de genoemde termijn ter inzage.

Terinzagelegging

Het ontwerpbestemmingsplan en de ontwerpbeschikking inzake hogere grenswaarden op grond van de Wet geluidhinder zijn gedurende de genoemde termijn te bekijken en/of te downloaden op www.tilburg.nl/ruimtelijkeplannen en www.ruimtelijkeplannen.nl (planidentificatienummer NL.IMRO.0855.BSP2012034).

Tevens ligt een papieren versie van de stukken gedurende de genoemde termijn ter inzage in de Stadswinkel, Stadhuisplein 128 (ingang naast Paleis), geopend op maandag, woensdag en vrijdag van 8.00 tot 18.00 uur en op dinsdag en donderdag van 8.00 tot 20.00 uur. Hebt u vragen over het bestemmingsplan, maak dan een afspraak via www.tilburg.nl of bel 14 013.

Zienswijzen ontwerpbestemmingsplan

Een ieder kan, gedurende de genoemde termijn, schriftelijk dan wel mondeling zijn of haar zienswijze over het ontwerp kenbaar maken bij de gemeenteraad. De raad zal bij vaststelling van het bestemmingsplan tevens een besluit nemen over de ingebrachte zienswijzen. Schriftelijke zienswijzen kunt u richten aan de gemeenteraad, Postbus 90155, 5000 LH te Tilburg, onder vermelding van 'Zienswijze ontwerpbestemmingsplan Wagnerplein'. Als u uw zienswijze mondeling wilt indienen, dan kunt u hiervoor een afspraak maken via telefoonnummer 013 542 93 54. Ook is het mogelijk om via www.tilburg.nl/ruimtelijkeplannen uw zienswijze elektronisch in te dienen.

Zienswijzen ontwerpbeschikking hogere grenswaarden Wet geluidhinder

Alleen belanghebbenden kunnen, gedurende de genoemde termijn, schriftelijk of mondeling hun zienswijzen aangaande de ontwerpbeschikking tot vaststelling van hogere grenswaarden op grond van de Wet geluidhinder indienen. Een schriftelijke zienswijze kunt u richten aan het college van burgemeester en wethouders, Postbus 90155, 5000 LH te Tilburg, onder vermelding van 'Ontwerpbeschikking Wgh Wagnerplein'. Als u uw zienswijze mondeling wilt indienen, kunt u hiervoor een afspraak maken via telefoonnummer 013 542 93 54. Ook is het mogelijk om via www.tilburg.nl/ruimtelijkeplannen uw zienswijze elektronisch in te dienen.

Tilburg, 11 oktober 2013

Het college van burgemeester en wethouders van Tilburg, P.G.A. Noordanus, burgemeester

G.G.H.M. Haanen, secretaris

Naar boven