Logo Lansingerland
Verleende uitgebreide omgevingsvergunning (projectafwijkingsbesluit) van een multifunctioneel woon-/zorggebouw met parkeerkelder, hoek Emmastraat – Wilhelminastraat te Bergschenhoek, Lansingerland (BP0007P01)

Burgemeester en wethouders van Lansingerland maken bekend dat het de uitgebreide omgevingsvergunning voor de bouw van een multifunctioneel woon-/zorggebouw met parkeerkelder op de hoek van de Emmastraat en de Wilhelminastraat (voormalige gemeentewerf) te Bergschenhoek met identificatienummer NL.IMRO.1621.BP0007P01-VAST (met bijbehorende stukken) heeft verleend zonder daarbij een exploitatieplan vast te stellen.

Beschrijving project

Het project betreft de bouw van een multifunctioneel woon-/zorggebouw met parkeerkelder. Het gebouw omvat huisvesting voor demente ouderen (56 zorgkamers, Laurens), 23 sociale huurwoningen, 14 koopappartementen en circa 800 m2 voor een maatschappelijke functie. Het geldende bestemmingsplan ter plaatse is “De Ackers e.o.”. Dat bestemmingsplan voorziet echter niet in de bouw van een multifunctioneel woon-/zorggebouw.

Inzage

U kunt de desbetreffende stukken met ingang van donderdag 7 februari tot en met donderdag 21 maart 2013 inzien.

Internet

www.ruimtelijkeplannen.nl via [http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.1621.BP0007P01-VAST]. De stukken zijn ook te vinden op de gemeentelijke site, www.lansingerland.nl onder wonen en omgeving (bestemmingsplannen), lopende procedures Bergschenhoek.

Servicepunten

Ook ligt het plan voor iedereen ter inzage in het servicepunt Bergschenhoek, Tobias Asserlaan 1 en het servicepunt Bleiswijk, Dorpsstraat 7. Openingstijden Bergschenhoek: Alle werkdagen van 9.00 uur tot 17.00 uur, dinsdagavond van 18.00 uur tot 20.00 uur en zaterdagmorgen van 9.00 uur tot 12.00 uur. Openingstijden Bleiswijk: Maandag en woensdag van 13.00 tot 17.00 uur en vrijdagavond van 18.00 tot 20.00 uur.

Mocht u de betreffende stukken buiten genoemde tijden willen inzien of een nadere toelichting wensen op de betreffende stukken, dan dient u telefonisch een afspraak te maken via telefoonnummer 14 010.

Beroep

Belanghebbenden kunnen van 8 februari tot en met 21 maart 2013 beroep instellen bij de Rechtbank Rotterdam, Postbus 50951, 3007 BM ROTTERDAM.

U dient:

  • tijdig bij het college een zienswijze naar voren te hebben gebracht óf het moet u redelijkerwijs niet te verwijten zijn dat u dat niet heeft gedaan;

  • het beroepschrift te voorzien van naam, adres en datum;

  • het bestreden besluit te omschrijven en daarvan een kopie mee te sturen;

  • het beroepschrift te ondertekenen.

Voor de behandeling van een beroepschrift is griffierecht verschuldigd.

U kunt ook digitaal beroep instellen bij de rechtbank via http://loket.rechtspraak.nl/bestuursrecht. Daarvoor moet u wel beschikken over een elektronische handtekening (DigiD). Kijk op de genoemde site voor de precieze voorwaarden.

Is een beroepschrift ingediend, dan kan tevens op grond van artikel 8:81 van de Algemene wet bestuursrecht een verzoek om voorlopige voorziening worden gevraagd bij de voorzieningenrechter van de Rechtbank Rotterdam. Het adres van de voorzieningenrechter is hetzelfde als van de Rechtbank.

Als geen voorlopige voorziening wordt getroffen, treedt de omgevingsvergunning in werking op 22 maart 2013.

Naar boven