Logo Zaanstad
Vaststelling bestemmingsplan Bedrijventerrein Noorderveld, Zaanstad

Burgemeester en wethouders van Zaanstad maken bekend dat de gemeenteraad bij besluit van 5 september 2013, nummer 2013/54, het bestemmingsplan Bedrijventerrein Noorderveld NL.IMRO.0479.STED3764BP-0301, ten opzichte van het ontwerp gewijzigd heeft vastgesteld. Tevens is besloten geen exploitatieplan vast te stellen.

Het bestemmingsplan betreft het bedrijventerrein Noorderveld te Wormerveer, inclusief het buitendijkse gedeelte aan de Noordzaan, waar onder andere de (voormalige) bedrijven Brokking en Meneba zijn gevestigd. Het nu geldende bestemmingsplan is verouderd en niet afgestemd op de huidige situatie in het plangebied.

Hoewel in het bestemmingsplan geen grootschalige ontwikkelingen worden mogelijk gemaakt, wordt wel geanticipeerd op het transformeren van het terrein van Brokking in de toekomst tot gebied voor wonen en werken.

De gemeente Zaanstad heeft daarnaast de geluidszone van het gezoneerd industrieterrein Wessanen gewijzigd. De wijziging betreft een verkleining van het gezoneerd industrieterrein Wessanen en de daarmee samenhangende geluidszone. De milieuvergunning van Meneba is niet gewijzigd.

Bij de vaststelling van het bestemmingsplan zijn er ten opzichte van het ontwerp wijzigingen aangebracht in de toelichting, de regels en de verbeelding. Deze wijzigingen staan beschreven in bijlage 2 en 3 van de toelichting en in de overwegingen bij het vaststellingsbesluit. Bijbehorende stukken vindt u hieronder.

Inzage

Het vaststellingsbesluit en het bestemmingsplan liggen vanaf donderdag 10 oktober 2013 tot en met donderdag 21 november 2013, ter inzage op de volgende adressen:

  • Elektronisch via de landelijke website: www.ruimtelijkeplannen.nl;

  • Als pdf bestand inclusief bijbehorende stukken op de gemeentelijke website: www.zaanstad.nl (zoekterm ‘Bestemmingsplan’);

  • Op dinsdag, woensdag en donderdag bij het gemeentearchief en op maandag en vrijdag bij de Klantenbalie van het gemeentehuis, Stadhuisplein 100 te Zaandam. Melden bij de receptie voor een juiste doorverwijzing. Openingstijden maandag – donderdag van 09:30 tot 16:00 uur en vrijdag van 08:30 tot 12:00 uur.

Besluit hogere waarden

Graag attenderen wij u erop dat er samenhangend met dit vastgestelde bestemmingsplan, tevens door het college op 18 juni 2013 (2013/146422) besloten is een hogere waarde vast te stellen voor een aantal woninglocaties. Dit besluit wordt afzonderlijk van deze publicatie gepubliceerd en bekend gemaakt.

Beroep

Gedurende de termijn van terinzagelegging kan tegen het vastgestelde bestemmingsplan beroep worden ingesteld door:

  • Belanghebbenden die tijdig een zienswijze hebben ingediend ten aanzien van het ontwerp;

  • Belanghebbenden, aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten geen zienswijzen ten aanzien van het ontwerp naar voren te hebben gebracht;

  • Belanghebbenden ten aanzien van door de gemeenteraad aangebrachte wijzigingen ten opzichte van het ontwerp.

Beroepschriften moeten worden gezonden aan de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA te Den Haag. Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan treedt in werking daags na afloop van de hiervoor genoemde beroepstermijn. Binnen deze termijn kan een verzoek om voorlopige voorziening worden ingediend bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, waardoor het besluit niet in werking treedt, totdat op het verzoek is beslist. Het indienen van een verzoek om voorlopige voorziening kan alleen als ook een beroepschrift is ingediend. Meer informatie over beroep en schorsing staat op de website: www.raadvanstate.nl.

Besluit Hogere Waarden ten behoeve van herziening zone industrielawaai Meneba

Burgemeester en wethouders van de gemeente Zaanstad maken bekend dat zij, gelet op artikel 110 a en b van de Wet geluidhinder, op 18 juni 2013 (2013/146422) hogere waarden hebben vastgesteld voor de volgende woningen:

Wormerveer: Flat Herman Gorterstraat 206-264, noordoostzijde en Herman Gorterstraat 1

Wormer: Veerdijk 98, 99 en 100, Veerdijk 104/105, Veerdijk 107, 108 en 109.

De hogere waarden zijn vastgesteld in het kader van het bestemmingsplan Bedrijventerrein Noorderveld in verband met het industrielawaai van Meneba. Op het ontwerpbesluit tot vaststelling van de hogere waarden zijn geen zienswijzen binnen gekomen.

Inzage

Het vaststellingsbesluit ligt samen met het raadsbesluit tot vaststelling van het bestemmingsplan Bedrijventerrein Noorderveld vanaf donderdag 10 oktober 2013 tot en met donderdag 21 november 2013 ter inzage op de volgende adressen:

  • Als pdf bestand inclusief bijbehorende stukken op de gemeentelijke website www.zaanstad.nl, (zoekterm ‘bestemmingsplan’);

  • Op dinsdag, woensdag en donderdag bij het gemeentearchief en op maandag en vrijdag bij de Klantenbalie van het gemeentehuis, Stadhuisplein 100 te Zaandam. Melden bij de receptie voor een juiste doorverwijzing. Openingstijden maandag – donderdag van 09:30 tot 16:00 uur en vrijdag van 08:30 tot 12:00 uur.

Beroep

Gedurende de termijn van terinzagelegging kan tegen het besluit tot vaststelling van de hogere waarde beroep worden ingesteld door:

  • Belanghebbenden aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten geen zienswijze ten aanzien van het ontwerpbesluit naar voren te hebben gebracht.

Beroepschriften moeten worden verzonden aan de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA te Den Haag.

Meer informatie over beroep staat op de website www.raadvanstate.nl.

Naar boven