Logo Vlaardingen
Bekendmaking voorbereidingsbesluiten Rivierzone-Oost, KW-kades, Het Schiereiland, Maaswijk en Terrein Lever Faberge/Unilever Research en Development, Vlaardingen

Het college van burgemeester en wethouders maken ter voldoening aan het bepaalde in artikel 3.7 van de Wet ruimtelijke ordening bekend, dat de raad in zijn vergadering van 24 januari 2013 heeft besloten te verklaren dat een herziening wordt voorbereid van de navolgende bestemmingsplannen:

  • 1. Rivierzone-Oost. Dit gebied bestaat uit KW-haven NZ-oost, Vulcaanhaven-Oost en -West en Benelux Workpark;

  • 2. KW-kades. Dit gebied bestaat uit de KW-haven noordwestzijde, KW-haven Zuidzijde oostelijk deel;

  • 3. Het Schiereiland op de KW-haven met als plangebied ten zuiden van de Waterleidingstraat, Buitenhaven en de Nieuwe Maas;

  • 4. Maaswijk. Dit gebied bestaat uit de Buitenhaven, Nieuwe Maas, grenzend aan het Leverterrein en de Galgkade;

  • 5. Terrein Lever Faberge/Unilever Research en Development.

Deze voorbereidingsbesluiten beogen ongewenste ontwikkelingen in dit gebied te voorkomen. Het is verboden, behoudens ontheffing, het gebruik van aangewezen gronden en daarop aanwezige bouwwerken te wijzigen.

Dit houdt in dat aanvragen omgevingsvergunning voor bouwen voor deze gebieden moeten worden aangehouden. Alleen als een aanvraag niet in strijd is met het in voorbereiding zijnde bestemmingsplan kunnen burgemeester en wethouders toch een omgevingsvergunning voor bouwen verlenen op grond van artikel 3.3. van de Wabo.

Deze voorbereidingsbesluiten, met bijbehorende situatietekeningen, liggen vanaf 7 februari 2013 voor een ieder ter inzage bij het Stadskantoor, tijdelijk gehuisvest aan de Westhavenkade 85 te Vlaardingen. Het Stadskantoor is geopend van maandag t/m vrijdag van 08.00 – 16.00 uur.

De besluiten treden op 8 februari 2013 inwerking en hebben een werkingsduur van 1 jaar.

Wettelijk is bepaald dat tegen een voorbereidingsbesluit geen bezwaar en beroep kan worden ingesteld.

6 februari 2013

Burgemeester en wethouders van Vlaardingen

Naar boven