Logo Hoogeveen
Voornemen verlenen omgevingsvergunning (uitgebreide voorbereidingsprocedure), Hoogeveen

Burgemeester en wethouders van de gemeente Hoogeveen maken bekend dat zij, met inachtneming van het bepaalde in artikel 3.10, lid 1, onder a van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht (Wabo), van plan zijn een omgevingsvergunning te verlenen voor:

  • Hunze 1 t/m 45 (oneven), en 2 t/m 32 (even), voormalige locatie Nederlande Bank, Schutlandenweg 1 te Hoogeveen, voor het bouwen van 39 woningen (artikel 2.1, lid 1, sub a en sub c Wabo).

Op de voorbereiding van dit besluit is de uniforme openbare voorbereidingsprocedure, als bedoeld in afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht, van toepassing. Het ontwerpbesluit met ruimtelijke onderbouwing met bijbehorende stukken ligt 6 weken ter inzage in het Compagnieshuis bij de Gemeentewinkel, Raadhuisplein 24 in Hoogeveen. Voorts is het plan in te zien via www.hoogeveen.nl/inzage.

Tijdens de inzagetermijn, van 9 oktober 2013 tot en met 19 november 2013, kunt u bij B&W mondeling of schriftelijk een zienswijze naar voren brengen. Als u een mondelinge zienswijze kenbaar wilt maken, kunt u tijdens kantooruren contact opnemen met de heer G.J. Laninga, telefoon 14 0528.

Ontwerpbesluit hogere grenswaarden

Aan de Schutlandenweg te Hoogeveen (voormalige DNB-locatie) wordt een aantal woningen gerealiseerd. De geluidbelasting als gevolg van het wegverkeerslawaai voldoet niet aan de voorkeursgrenswaarde van 48 dB voor de woningen in het westelijkdeel van het plangebied. Als gevolg hiervan heeft het college van B&W hogere grenswaarden van maximaal 51 dB vastgesteld voor wegverkeerslawaai op de gevels van de nieuwbouw, overeenkomstig de Wet geluidhinder.

Het ontwerpbesluit met bijbehorende stukken ligt 6 weken ter inzage in het Compagnieshuis bij de Gemeentewinkel, Raadhuisplein 24 in Hoogeveen. Tijdens de inzagetermijn, van 9 oktober 2013 tot en met 19 november 2013, kunnen belanghebbenden naar keuze mondeling of schriftelijk een zienswijze indienen bij B&W van Hoogeveen. Het adres is Postbus 20.000, 7900 PA Hoogeveen. Voor nadere informatie of het indienen van een mondelinge zienswijze kunt u contact opnemen met mevrouw J. de Vries van de afdeling Advies via telefoonnummer 14 0528.

Naar boven