Logo Hof van Twente
Coördinatieregeling St. Elisabeth, Hof van Twente

Burgemeester en wethouders van de gemeente Hof van Twente maken op grond van artikel 3.32 Wet ruimtelijke ordening bekend dat:

  • op 24 september 2013 het bestemmingsplan “Delden-Noord, herziening St. Elisabeth e.o.” gewijzigd is vastgesteld;

  • op 24 september 2013 de "Aanvulling op de welstandsnota Delden St. Elisabeth e.o." ongewijzigd is vastgesteld;

  • op 25 september 2013 een omgevingsvergunning is verleend voor het bouwen van een verpleeghuis op het adres Langestraat 74 in Delden.

Coördinatie

Bovengenoemde besluiten worden overeenkomstig het besluit van de gemeenteraad van 23 april 2013 op grond van artikel 3.30 Wet ruimtelijke ordening gecoördineerd voorbereid en bekend gemaakt.

Het plan.

CarintReggeland heeft het voornemen het bestaande verpleeghuis St. Elisabeth aan de Langestraat 74 in Delden te slopen en totale nieuwbouw te realiseren. Het bestaande verpleeghuis voldoet zowel in functionele als in technische zin niet meer aan de huidige standaarden. Om het gewenste zorgaanbod te kunnen leveren volgens de meest recente inzichten wordt nieuwbouw gepleegd. Genoemd bestemmingsplan is opgesteld om deze ontwikkeling planologisch mogelijk te maken. Daarnaast is een aanvulling op de welstandnota opgesteld, waarin onder andere de architectonische vormgeving, het materiaalgebruik en de kleurstelling worden geregeld. Voor de beoogde nieuwbouw heeft CarintReggeland inmiddels een omgevingsvergunning aangevraagd. De coördinatieregeling maakt het mogelijk om bovengenoemde procedures gelijktijdig te doorlopen.

Inzage.

Met ingang van 3 oktober 2013 ligt gedurende zes weken voor eenieder ter inzage:

  • Het gewijzigd vastgestelde bestemmingsplan “Delden-Noord, herziening St. Elisabeth e.o.”.

    Tegen het ontwerpbestemmingsplan zijn twee zienswijzen ingediend die hebben geleid tot aanpassing van het plan. Daarnaast is één ambtshalve wijziging in de regels doorgevoerd. Het bestemmingsplan is derhalve gewijzigd vastgesteld. Alle wijzigingen die ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan zijn doorgevoerd, staan omschreven in de "Zienswijzennotitie ontwerpbestemmingsplan 'Delden-Noord, herziening St. Elisabeth e.o.'";

  • De ongewijzigd vastgestelde "Aanvulling op de welstandsnota Delden St. Elisabeth e.o."

  • De omgevingsvergunning voor het bouwen van een verpleeghuis op het adres Langestraat 74 in Delden.

Alle stukken met bijbehorende bijlagen zijn in te zien:

  • tijdens openingstijden in het gemeentelijk informatie-centrum, de Höfte 7 te Goor;

  • op onze website www.hofvantwente.nl onder het kopje ‘Ruimtelijke plannen’.

Het gewijzigd vastgestelde bestemmingsplan is bovendien digitaal in te zien via deze rechtstreekse link: http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.1735.SDxElisabeth-VS10 .

De bestanden van het digitale bestemmingsplan zijn te downloaden van: http://hofvantwente.gemgids.nl/gemdesk/imro/plannen/NL.IMRO.1735.SDxElisabeth-/NL.IMRO.1735.SDxElisabeth-VS10 .

Reageren.

Op grond van artikel 8.3 lid 1 Wet ruimtelijke ordening worden voornoemde besluiten voor de mogelijkheid van beroep als één besluit aangemerkt.

Gedurende de inzagetermijn kan bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag beroep worden ingesteld door belanghebbenden:

  • die tijdig hun zienswijzen naar voren hebben gebracht;

  • aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat zij geen zienswijze naar voren hebben gebracht;

  • die bedenkingen hebben tegen de wijzigingen die bij de vaststelling van het plan ten opzichte van het ontwerp zijn aangebracht.

Tevens kan degene die beroep heeft ingesteld een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de Voorzitter van genoemde Afdeling.

De besluiten treden in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt.

Indien binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening bij de Voorzitter is ingediend, treden de besluiten niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.

2 oktober 2013.

Burgemeester en wethouders van Hof van Twente, H.A.M. Nauta-van Moorsel

G.S. Stam, secretaris.

Naar boven