Logo Eijsden-Margraten
Vaststelling bestemmingsplan ‘Heiligerweg’, Eijsden-Margaten

Burgemeester en wethouders maken op grond van het bepaalde in artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening (Wro) bekend dat de gemeenteraad van Eijsden-Margraten op 18 december 2012 het bestemmingsplan “Heiligerweg” gewijzigd heeft vastgesteld (planidentificatienummer: NL.IMRO.1903.BPLKOM1003-VG01).

Er is geen exploitatieplan vastgesteld, daar er op grond van artikel 6.24 Wro een anterieure exploitatie overeenkomst is afgesloten.

Ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan zijn naar aanleiding van de deels gegronde zienswijzen wijzigingen aangebracht. Voor een overzicht van de wijzigingen wordt verwezen naar bijlage 3 ‘Nota zienswijzen bestemmingsplan Heiligerweg’ van het raadsbesluit. Het raadsvoorstel en bijlage 3 maken onderdeel uit van de terinzage liggende stukken.

Het bestemmingsplan heeft betrekking op de bouw van 115 woningen (in twee fases) aan de Heiligerweg. Het plangebied Heiligerweg ligt ten noordoosten van de kern Margraten. Aan de noord en oostzijde ligt een open agrarisch gebied. In het westen grenst het aan de (woon)bebouwing van Margraten. In het zuiden ligt het bedrijventerrein Aan de Fremme.

Dit plan voorziet in het planologisch mogelijk maken van de bouwmogelijkheden op de voornoemde locatie. Er zijn derhalve nog geen bouwtekeningen van de woningen voorhanden.

Het vastgestelde bestemmingsplan en bijbehorende stukken liggen vanaf maandag 11 februari 2013 tot en met zondag 24 maart 2013 tijdens openingsuren ter inzage bij de balie van het gemeentehuis locatie Eijsden, Breusterstraat 27.

Voor inzage in het bestemmingsplan kunt u contact opnemen met het KlantContactCentrum, telefoonnummer 043 458 8488. Het vastgestelde bestemmingsplan is tevens te raadplegen op onze website www.eijsden-margraten.nl en via www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.1903.BPLKOM1003-VG01.

Belanghebbenden die tijdig hun zienswijze bij de gemeenteraad kenbaar hebben gemaakt alsmede belanghebbenden aan wie redelijkerwijze niet kan worden verweten dat zij niet overeenkomstig artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening juncto afdeling 3:4 Algemene wet bestuursrecht hun zienswijze bij de gemeenteraad kenbaar hebben gemaakt, kunnen binnen de hierboven vermelde termijn tegen dit besluit beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019 te 2500 EA ’s-Gravenhage.

Voor zover het de aangebrachte wijzigingen betreft kan beroep worden ingesteld door degene die hierdoor belanghebbende is geworden. Deze belanghebbenden die bezwaar hebben tegen de wijzigingen, die bij de vaststelling van het bestemmingsplan ten opzichte van het ontwerpplan zijn aangebracht, kunnen gedurende bovengenoemde periode eveneens beroep indienen. Het indienen van een beroep schorst de werking van het besluit niet. Daartoe kan gedurende genoemde termijn eveneens een verzoek om schorsing en/of voorlopige voorziening worden ingediend bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Voor het indienen van een beroepsschrift en een verzoek zoals hiervoor genoemd is griffierecht verschuldigd.

Het besluit treedt in werking daags na afloop van de beroepstermijn, tenzij binnen deze termijn naast een beroepsschrift tevens een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend. In deze situatie wordt de werking van het besluit opgeschort totdat op dit verzoek is beslist.

Op het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan “Heiligerweg” is de Crisis- en herstelwet van toepassing. Dit betekent dat de belanghebbende in het beroepschrift moet aangeven welke beroepsgronden hij aanvoert tegen het besluit. Na afloop van de beroepstermijn van zes weken kunnen geen nieuwe beroepsgronden meer worden aangevoerd.

Let op! In het beroepschrift dient ook te worden vermeld dat de Crisis- en herstelwet van toepassing is.

Eijsden-Margraten, 6 februari 2013

Naar boven