Logo Zaanstad
Vaststelling bestemmingsplan Landelijk gebied Assendelft, Zaanstad

Burgemeester en wethouders van Zaanstad maken bekend dat de gemeenteraad bij besluit van 5 september 2013, nummer 2013/55, het bestemmingsplan Landelijk gebied Assendelft, NL.IMRO.0479.STED3758BP-0301, ten opzichte van het ontwerp gewijzigd heeft vastgesteld. Tevens is besloten geen exploitatieplan vast te stellen.

Het vastgestelde bestemmingsplan betreft bijna het gehele westelijke gedeelte van het buitengebied van de gemeente Zaanstad, met uitzondering van het poldergebied Westzaan, de centrale dorpskern van Assendelft en de vuilstort Nauerna. Het plangebied wordt globaal begrensd door:

  • In het noorden: de bebouwingscontour van Saendelft en de toekomstige woonwijk Kreekrijk;

  • In het oosten: het Zijkanaal D overlopend in de Nauernasche Vaart;

  • In het zuiden: hart Noordzeekanaal, grenzend aan de gemeentegrens met Velsen, Haarlemmerliede & Spaarnwoude en Amsterdam;

  • In het westen: gemeentegrens met Uitgeest, Heemskerk en Beverwijk.

Het bestemmingsplangebied Landelijk gebied Assendelft betreft voornamelijk agrarisch gebied met natuur-, landschaps- en cultuurhistorische waarden. De huidige gebiedskwaliteiten worden met dit plan behouden en versterkt. Vanuit dit uitgangspunt zijn in het plan daar waar mogelijk wel ontwikkelingen en verruimingen opgenomen wat betreft verbrede landbouw- en nevenactiviteiten. Het doel van dit bestemmingsplan is het bieden van een actueel planologisch-juridisch kader.

Bij de vaststelling van het bestemmingsplan heeft de gemeenteraad twee amendementen aangenomen:

  • 1. Amendement 55a over Dorpsstraat 189a (zie ook bijlage 11 van de toelichting van het bestemmingsplan);

  • 2. Amendement 55c over recreatiewoningen bij Nauerna (zie ook bijlage 12 van de toelichting van het bestemmingsplan).

Inzage.

Het vaststellingsbesluit en het bestemmingsplan liggen vanaf donderdag 10 oktober 2013 tot en met donderdag 21 november 2013, ter inzage op de volgende locaties:

  • Elektronisch via de landelijke website: www.ruimtelijkeplannen.nl;

  • Als pdf bestand inclusief bijbehorende stukken op de gemeentelijke website: www.zaanstad.nl (zoek onder ‘Bestemmingsplannen’);

  • Op dinsdag, woensdag en donderdag bij het gemeentearchief en op maandag en vrijdag bij de Klantenbalie van het stadhuis van Zaanstad, Stadhuisplein 100 te Zaandam. Melden bij de receptie voor een juiste doorverwijzing. Openingstijden maandag – donderdag van 09:30 tot 16:00 uur en vrijdag van 08:30 tot 12:00 uur.

Beroep.

Gedurende de termijn van terinzagelegging kan tegen het vastgestelde bestemmingsplan beroep worden ingesteld door:

  • Belanghebbenden die tijdig een zienswijze hebben ingediend ten aanzien van het ontwerp;

  • Belanghebbenden, aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten geen zienswijzen ten aanzien van het ontwerp naar voren te hebben gebracht;

  • Belanghebbenden ten aanzien van door de gemeenteraad aangebrachte wijzigingen ten opzichte van het ontwerp.

  • Beroepschriften moeten worden gezonden aan de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA te Den Haag. Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan treedt in werking daags na afloop van de hiervoor genoemde beroepstermijn. Meer informatie over beroep en schorsing staat op de website: www.raadvanstate.nl .

Zaandam, 09-10-2013

Burgemeester en wethouders van Zaanstad

Naar boven