Logo Het Bildt
Vaststelling bestemmingsplan St.-Annaparochie – Campus Middelsee, Het Bildt

Burgemeester en wethouders van de gemeente het Bildt maken ingevolge het bepaalde in artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat de gemeenteraad op 19 september 2013 het bestemmingsplan ”St.-Annaparochie – Campus Middelsee”, gewijzigd digitaal (IDN: NL.IMRO.0063.120503-VA01) en analoog heeft vastgesteld. Het vastgestelde bestemmingsplan met bijbehorende stukken ligt met ingang van donderdag 10 oktober 2013 gedurende zes weken bij de afdeling Wonen & Werken op het gemeentehuis aan de van Harenstraat 47 te St.-Annaparochie ter inzage.

Inzage van het bestemmingsplan (digitaal en op papier) is mogelijk op werkdagen van 9:00 tot 12:00 uur en op woensdagen van 13:30 tot 16:30 uur.

Het digitale bestemmingsplan is te raadplegen op de landelijke website: http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.0063.120503-VA01

De authentieke planbestanden zijn beschikbaar via: https://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roi/index/showManifest?organizationId=hetbildt&striVersion=STRI2012

Het bestemmingsplan St.-Annaparochie – Campus Middelsee heeft betrekking op de realisatie van een Campus en herstructurering van de woningen. De Campus omvat nieuwbouw ten gevolge van de verplaatsing van de huidige Ulbe van Houten school naar het gebied aansluitend bij de Foorakker.

Daarnaast biedt het plan de mogelijkheid om de nu nog aanwezige woningbouw in het gebied te herstructureren, waarbij de bestaande woningbouw zal worden afgebroken en langs het gebied van de Kade de mogelijkheid wordt gegeven om te komen tot nieuwbouw van woningen. Het plangebied ligt ten zuidwesten van het centrum van St.-Annaparochie, tussen de Hartman Sannesstraat en de Kade.

Binnen het plangebied ligt de Jan Jansz Costerstraat, een in oostwest lopende verbinding tussen de Hartman Sannesstraat en de Kade. In een carrévorm loopt de Dirk Janszstraat door het plangebied en heeft verbindingen met de Hartman Sannesstraat, de Jan Jansz Costerstraat en de Statenweg. Het ten westen van de Hartman Sannesstraat gelegen schoolgebouw maakt eveneens deel uit van het plangebied.

De wijziging van het bestemmingsplan heeft betrekking op het opnemen van een gebruiksverbod in de bestemming “ groen” ter plaatse van de huidige ontsluiting van de Dirk Janszstraat voor het aanleggen van wegen, paden en verhardingen. Tevens wordt in de bestemming “groen” de mogelijk opgenomen om binnen een specifiek daarvoor aangegeven gebied parkeren te realiseren. Met betrekking tot de huidige dependance van de Piter Jelles wordt de bestemming “Gemengd” aangepast in die zin dat een wijziging van de functie van het pand ten behoeve van bedrijvigheid is komen te vervallen. De grenslijn maximale bouwhoogte ter hoogte van de aansluiting bestaande bouw Piter Jelles en de nieuwbouw is enigszins in zuidelijke richting opgeschoven.

Degene die omtrent het ontwerpbestemmingsplan tijdig zijn zienswijze bij de gemeenteraad

kenbaar heeft gemaakt, alsmede de belanghebbende die aantoont dat hij redelijkerwijs niet in staat is geweest zijn zienswijze bij de gemeenteraad kenbaar te maken, kan gedurende de hierboven genoemde termijn beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA 's-Gravenhage. Een ieder kan beroep instellen tegen het gewijzigd vastgesteld onderdeel.

Een beroepschrift moet worden ondertekend en tenminste bevatten: naam en adres van de indiener; dagtekening; omschrijving van het besluit waartegen het beroep zich richt, alsmede de gronden van het beroep.

Het instellen van beroep schort de werking van het besluit niet op. Het besluit tot vaststelling

van het bestemmingsplan treedt in werking met ingang van woensdag 20 november 2013 (daags na afloop van de beroepstermijn). Degene die beroep instelt kan een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de Voorzitter van voornoemde Afdeling. Indien binnen de

beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening bij de Voorzitter is ingediend, treedt het besluit niet in werking voordat op dat verzoek is beslist. Aan het instellen van beroep en het indienen van een verzoek om voorlopige voorziening zijn kosten verbonden.

St.-Annaparochie, 9 oktober 2013

Burgemeester en Wethouders van de gemeente het Bildt, G. Krol, burgemeester

R.C. Goeman, secretaris

Naar boven