Regeling van de Staatssecretaris van Economische Zaken van 7 oktober 2013, nr. DGNR-PDJNG/13163012, houdende wijziging van de Regeling aanwijzing nationale parken (uitbreiding Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug)

De Staatssecretaris van Economische Zaken;

Besluit:

ARTIKEL I

In de bijlage bij de Regeling aanwijzing nationale parken wordt de kaart van Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug vervangen door de kaart in de bijlage van deze regeling.

ARTIKEL II

Deze regeling treedt in werking met ingang van de dag na de datum van uitgifte van de Staatscourant waarin zij wordt geplaatst.

Deze regeling zal met de toelichting in de Staatscourant worden geplaatst.

's-Gravenhage, 7 oktober 2013

De Staatssecretaris van Economische Zaken, S.A.M. Dijksma.

BIJLAGE

Deze bijlage behoort bij de Regeling van de Staatssecretaris van Economische Zaken van 00 oktober 2013, nr. DGNR-PDJNG/13163012, houdende wijziging van de Regeling aanwijzing nationale parken (uitbreiding Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug)

TOELICHTING

Het Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug wordt met de onderhavige wijziging uitgebreid van 6.000 hectare naar 10.000 hectare. Door de komst van het ecoduct ‘Mollebos’ over de Rijksweg A12 is uitbreiding mogelijk richting de Noordelijke Heuvelrug, die belangrijke natuurwetenschappelijke en landschappelijke kwaliteiten heeft die aansluiten op de kwaliteiten van het gebied dat tot nu toe het nationale park vormde. De uitbreiding geschiedt op verzoek van gedeputeerde staten van Utrecht, naar aanleiding van een voorstel van het Overlegorgaan Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug. Nationale parken kennen geen eigenstandig beschermingsregime, maar genieten bescherming voor zover ze zijn aangewezen als Natura 2000-gebied en als onderdeel van de Ecologische Hoofdstructuur. De uitbreiding van het Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug heeft geen gevolgen voor eigenaren en gebruikers van gronden in het nationale park en het omliggende gebied.

De Staatssecretaris van Economische Zaken, S.A.M. Dijksma.

Naar boven