Logo Boekel
Ontwerpwijzigingsplan ‘Buitengebied 2005, wijzigingsplan Het Goor 9’, Boekel

Het college van burgemeester en wethouders maakt bekend dat zij voornemens zijn het bestemmingsplan ter plaatse van het agrarische melkveebedrijf aan Het Goor 9 te Boekel te gaan wijzigen. De aanleiding hiertoe is de bedrijfsmatige noodzaak voor het oprichten van een nieuwe melkstal met wachtruimte en een opslagloods.

Beschrijving

Het plangebied is gelegen aan Het Goor en het ter plaatse aanwezige bouwblok aan Het Goor 9. Het ontwerpwijzigingsplan heeft tot doel om het bouwvlak te vergroten naar een omvang van 1,5 hectare, waarmee de beoogde nieuwe bebouwing gerealiseerd kan worden. In het plan is daarnaast teven de aanleg en het beheer van ruim 3.900 m2 landschappelijke inpassing en de aanleg van een rietkraag in de achterliggende sloot opgenomen. Hiermee moet het bedrijf voor de komende jaren kunnen voldoen aan de nieuwste eisen en normen voor de melkveehouderij.

Met de eigenaren is een anterieure overeenkomst overeengekomen, waarin het kostenverhaal is geregeld en eventuele planschade wordt toegeschreven aan de initiatiefnemers. Hierdoor hoeft er geen exploitatieplan te worden vastgesteld.

Inzage

Conform artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening maken burgemeester en wethouders bekend dat het ontwerpbestemmingsplan “Buitengebied 2005, wijzigingsplan Het Goor 9” (IDN-code: NL.IMRO.0755.BPWBGHetGoor9-ON01) met bijhorende planstukken vanaf 10 oktober 2013 gedurende 6 weken ter inzage ligt bij de Centrale balie op het gemeentehuis van Boekel tijdens kantooruren. Gedurende deze termijn zijn het wijzigingsplan en de bijhorende planstukken ook raadpleegbaar via de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl.

Zienswijzen indienen

Een ieder kan gedurende de termijn van inzage zijn/haar zienswijze over dit plan kenbaar maken, onder vermelding van “zienswijzen ontwerpwijzigingsplan Het Goor 9”. Als u mondeling uw zienswijze kenbaar wilt maken, kunt u binnen de genoemde termijn contact opnemen met Arthur Hermans, telefoon 0492-326800. Bij voorkeur ontvangen wij uw schriftelijke zienswijze. Deze kunt u richten aan het college van burgemeester en wethouders van Boekel, Postbus 99, 5427 ZH te Boekel.

Boekel, 9 oktober 2013.

Naar boven