Logo Woerden
Vaststelling ‘Buitengebied Harmelen, 2001 wijzigingsplan Haanwijk 27’ en verlening omgevingsvergunning, Woerden

Het wijzigingsplan is op 24 september 2013 ongewijzigd vastgesteld door burgemeester en wethouders van Woerden. Tevens is de omgevingsvergunning verleend.

Het plan biedt ruimte voor het realiseren van een extra woning op het perceel Haanwijk 27 in Harmelen in het kader van de ‘ruimte voor ruimte”-regeling.

Coördinatie

Van toepassing is de Coördinatieverordening Woerden 2012 en paragraaf 3.6.1 van de Wet ruimtelijke ordening. Op basis daarvan ligt ter inzage:

  • 1. het wijzigingsplan ‘Buitengebied Harmelen 2001, wijzigingsplan Haanwijk 27’

  • 2. het hieraan gerelateerde omgevingsvergunning voor het realiseren van een woning met bijgebouw.

Beroepstermijn

De beroepstermijn loopt van 3 oktober tot en met 13 november 2013. U kunt beide besluiten met bijbehorende stukken gedurende deze periode inzien bij het Omgevingsloket van het stadhuis, Blekerijlaan 14 in Woerden. Ook zijn de stukken te raadplegen op de website van de gemeente Woerden (www.woerden.nl > Documenten en publicaties > bestemmingsplannen > bestemmingsplan in voorbereiding).

Beroep instellen

Er zijn tegen beide ontwerpbesluiten geen zienswijzen ontvangen. Belanghebbenden aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat zij geen zienswijze hebben ingediend tegen het ontwerp van een of meer vermelde besluiten, kunnen gedurende de termijn van ter inzage legging (beroepstermijn) tegen het vastgestelde wijzigingsplan en/of verleende omgevingsvergunning beroep instellen bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State.

Beroepschriften moeten worden gericht aan de afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Een beroep dient gemotiveerd te zijn.

Schorsing

Het indienen van een beroep schorst de werking van het wijzigingsplan en de omgevingsvergunning niet. Om dit te bereiken, kan gedurende de beroepstermijn tevens een verzoek om voorlopige voorziening (schorsing) worden ingediend bij de voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State.

Voor zowel het indienen van een beroepschrift als een verzoek op voorlopige voorziening zal de griffier van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State een griffierecht (kosten) in rekening brengen.

Inwerkingtreding

Beide besluiten treden in werking na afloop van de beroepstermijn op donderdag 14 november 2013, tenzij binnen deze termijn naast een beroepschrift ook een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend. In dat geval treedt het besluit niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.

Naar boven