Logo Delfzijl
Ontwerpbeheersverordening ‘Zandplatenbuurt’, Delfzijl

De beheersverordening vervangt het bestemmingsplan ‘Zandplatenbuurt’. Het geldende bestemmingsplan is ouder dan tien jaar en er is een wettelijke verplichting uit de Wet ruimtelijke ordening (Wro) om plannen die ouder zijn dan tien jaar voor 1 juli 2013 te actualiseren. De gemeente Delfzijl heeft nagenoeg al haar bestemmingsplannen voor 1 juli 2013 geactualiseerd.

Volgens de Wet Ruimtelijke ordening (Wro) kan de gemeente een beheersverordening vaststellen.

Een beheersverordening is vergelijkbaar met een bestemmingsplan en is bedoeld voor gebieden waar geen ruimtelijke ontwikkelingen worden voorzien. In de beheersverordening wordt het beheer van dat gebied overeenkomstig het bestaande gebruik geregeld. Een beheersverordening legt namelijk de bestaande situatie vast. De Wro bevat geen procedurevoorschriften voor het vaststellen van een beheersverordening. Na vaststelling van de beheersverordening door de raad is er geen mogelijkheid om bezwaar of beroep in te dienen.

De grens van de beheersverordening is aan de noordzijde sportpark ‘Uitwierde’, aan de oostzijde de Hogelandsterweg, aan de zuidzijde N360 en aan de westzijde het dorp Biessum en Biessumerwaard. Het gebied van de beheersverordening is hetzelfde als van het nu geldende bestemmingsplan ‘Zandplatenbuurt’ met uitzondering van de Hogelandsterweg die in het bestemmingsplan ‘Delfzijl – Kern Noord’ (2010) is opgenomen.

Ter inzage

De ontwerpbeheersverordening ligt van 10 oktober 2013 tot en met 20 november 2013 ter inzage in het gemeentehuis. U maakt hiervoor een afspraak bij het Klant Contact Centrum via telefoonnummer 140596. Verder ligt de verordening in de openbare bibliotheek, Oude Schans 23 te Delfzijl. De verordening met verordeningnummer NL.IMRO.0010.27BV-ON01 is ook in te zien via www.delfzijl.nl, ‘Bestuur en Beleid’, ‘Ruimtelijke Plannen’ (onder Beleid), ‘Bestemmingsplannen en beheersverordeningen’. De digitale versie van een beheersverordening is juridisch bindend. Bij een verschil tussen de digitale en de papieren versie geldt de digitale beheersverordening.

Zienswijzen

Tijdens deze termijn kunt u schriftelijke zienswijzen over de verordening indienen bij de raad, Postbus 20000, 9930 PA Delfzijl. Vermeldt u bovenaan de brief ‘zienswijze ontwerpbeheersverordening Zandplatenbuurt Delfzijl’.

U kunt uw zienswijzen ook mailen naar inspraakruimtelijkeplannen@delfzijl.nl met vermelding van ‘zienswijze ontwerpbeheersverordening Zandplatenbuurt Delfzijl’, uw naam, adres en woonplaats. Voor mondelinge zienswijzen kunt u een afspraak maken met de afdeling Ontwikkeling via telefoonnummer (0596) 63 99 49.

Delfzijl, 9 oktober 2013.

Naar boven